Hlavní obsah

Berounské Letorosty po roce opět potěšily hudební fanoušky

Novinky, Jiří Cysař

Po roční pauze se do Berouna vrátil podzimní hudební festival Letorosty. Na novém místě v kempu se opět rozezněly skladby známých i méně známých skupin. Podobně jako v dřívějších ročnících byl vstup zdarma.

Foto: Jana Bečková

Večerní areál

Článek

Od dopoledních hodin, kdy pořadatelé nachystali akce pro děti, se pomalu rozbíhal další ročník berounského hudebního festivalu Letorosty. Po roční pauze se opět ukázalo, jak tato akce je pro město zajímavá i prospěšná. Část z utrženého zisku totiž pomůže charitativním účelům v Berouně.

Letošní ročník měl jako hlavní hudební hvězdu večera legendární skupinu Arakain, jež zahrála na závěr programu. Odpoledne se pomalu rozběhlo skupinou Memoary a dále zahrála sestava pod názvem Lucie Revival. Tato skupina rozehřála publikum, které mělo možnost občerstvit se v mnoha stáncích s jídlem i pitím.

Jak sluníčko začínalo mizet za kopci, přicházela na řadu zvučnější jména vystupujících - plzeňská Znouzecnost a po ní skupina UDG. S touto kapelou přišlo kromě hudby show v podobě skákajícího bubeníka do publika. Jasný a dobrý zvuk podtrhl skvělé vystoupení  UDG - diváci byli spokojeni, což vyjádřili nejen potleskem, ale i skákáním do rytmu skladeb.

Další interpret byl zvučného jména - byl jím Petr Kolář se svou skupinou. V již setmělé atmosféře dokázal rychle publikum získat na savou stranu.

Pomalu, ale jistě se blížil konec a s ním i poslední dvě kapely - Wohnout a Arakain. Ty zcela naplnily očekávání návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám