Hlavní obsah

Beřkovické jaro 2013 nabídne koncerty i divadelní představení

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multižánrový kulturní a vzdělávací festival Beřkovické jaro 2013 je pravidelně pořádán Psychiatrickou léčebnou Horní Beřkovice v rámci celorepublikového Týdne duševního zdraví. Návštěvníci se mohou mezi 15. a 19. dubnem těšit na večerní hudební koncerty a divadelní představení.

Foto: Dagmar Stehlíková

Program festivalu

Článek

Hlavním cílem projektu je realizace festivalu, který oslovuje nejen pacienty a zaměstnance tohoto akreditovaného zdravotnického zařízení, ale také školy a odbornou i laickou veřejnost z přilehlých regionů. 

Beřkovické jaro nabízí širokou škálu kulturních a vzdělávacích aktivit (divadelní a hudební představení, výstavy, dramaterapie, filmy, přednášky) a zároveň se snaží o bourání bariér mezi okolním světem a psychiatrickou léčebnou, která si dlouhá léta neprávem nesla cejch něčeho negativního. Vzájemné působení těchto dvou rovin má přinést přátelskou a příjemnou atmosféru, kde si každý návštěvník najde své místo.

Díky své rozmanitosti je projekt určen širokému okruhu příjemců. Je věnován pacientům, jejich rodinným příslušníkům a zaměstnancům léčebny, školám, odborné i laické veřejnosti. 

V Psychiatrické léčebně Horní Beřkovice, která oslavila 120 let své existence, se léčí šest set duševně nemocných pacientů se širokým spektrem diagnóz, včetně různých forem závislostí. Kromě odborných psychiatrických a psychologických léčebných postupů má pro pacienty velkou ozdravnou funkci pravidelné navštěvování kulturních a společenských aktivit. Hudba, divadlo či film napomáhají pacientům zachytit a pojmenovat vnitřně prožívaný chaos a posunout se na cestě k jeho porozumění a uzdravení. 

A na co se tedy můžete letos těšit? „Program bude pestrý a večerní koncerty a divadlo k nám přilákají zářivé hvězdy českého showbyznysu," upozorňují pořadatelé. Mimo filmů, přednášek a terapií pro klienty Psychiatrické léčebny Horní Beřkovice může veřejnost vidět a slyšet:

15. 4. od 19.30 hodin – XINDL X

16. 4. od 19.30 hodin – KEKS

17. 4. od 19.30 hodin – SLÁVEK JANOUŠEK

18. 4. od 19.30 hodin – LEONA MACHÁLKOVÁ

19. 4. od 19.30 hodin – DS HÁTA (Klíče na neděli)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám