Hlavní obsah

Benešovský běžecký festival přilákal opět mnoho běžců

Novinky, Iva Radostová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend se v Benešově u Prahy uskutečnil už pátý ročník Benešovského běžeckého festivalu – akce, která je určená všem věkovým skupinám. Její hlavní závod, Benešovskou desítku, letos běželo 1125 běžců.

Foto: Photo To Go

Hlavním závodem Benešovského Běžeckého Festivalu je Benešovská desítka, závod pro muže i ženy na 10 km.

Článek

Stejně jako v minulých ročnících akce začínala startem Benešovské Juniorky – závodu dětí a dorostenců v délkách tratí dle věkové kategorie. Žáci základních a středních škol tak mohli soupeřit v získání titulu. Vítězem letošního ročníku se stala ZŠ Dukelská z Benešova.

Jak uvedl jeden z organizátorů akce Luděk Procházka: „Jsme rádi, že se ve velkém zapojují místní školy a některé opravdu soutěž škol berou prestižně. Na start se letos postavilo 602 dětí, což největší účast. A díky sehranému pořadatelskému týmu vše klapalo téměř na minutu.“

Dětské závody vystřídal krátký Běh hospodyněk a maminek – recesistický závod určený ženám všech věkových kategorií.

Následoval OPTISCONT MINImaraton, který je tradičním závodem na 4 km. Vítězem letošního ročníku se stal Jiří Stuchlík z Triatlonu Tábor.

Vrcholem akce byl start Benešovské desítky, běhu na 10 km určeným pro muže i ženy. Vítězi se stali Jakub Smetana (Salomon Suunto) a Eva Slavíková. Jak uvedl Luděk Procházka za organizační tým: „Celkem cílem proběhlo i s charitativním během rekordních 1125 běžců. Účast by se jistě přehoupla přes 1200 nebýt deštivého počasí, řada registrovaných nedorazila.“

Rekordní byl i výtěžek z charitativního běhu pro Terezku a Elišku. Vybralo se přes 33 000 Kč a šek byl předán přímo v den akce na pódiu mamince děvčat. S běžci na trať charitativního běhu se vydala i letošní bronzová medailistka z ME v maratonu Eva Vrabcová Nývltová, která byla hostem letošního Benešovského Běžeckého Festivalu.

Organizátorem akce byl SK BENEŠOV ŽIJE SPORTEM. Další informace najdete na www.benesov-beh.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám