Hlavní obsah

Benefiční večer v Clarionu nabídne dobročinnou aukci i hudební zážitek se skupinou Hradišťan

Novinky, Dana Belušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benefiční koncert skupiny Hradišťan se ve čtvrtek 6. února uskuteční ve vysočanském Clarionu. Výtěžek z koncertu i následné dobročinné aukce uměleckých předmětů ze sbírek pražských arcibiskupů a keramických výrobků dětí z petrovických základních škol poputuje na výstavbu nového Farního centra v Praze-Petrovicích.

Foto: Dana Belušová

Skupina Hradišťan vystoupí v rámci benefiční akce na podporu výstavby nového farního centra v Praze - Petrovicích

Článek

Nad akcí, která začne v 19.30 hodin, převzali záštitu pražský arcibiskup, kardinál Dominik Duka a primátor hl. m. Prahy Tomáš Hudeček.

Clarion Congress Hotel Prague v rámci benefice poskytl prostory pro uspořádání akce. „Jsme rádi, že jsme mohli benefiční koncert touto formou podpořit, věřím, že ve výsledku akce pomůže regionálnímu a kulturnímu rozvoji Prahy-Petrovic,“ řekl o benefici Miroslav Bukva, ředitel Clarion Congress Hotelu Prague.

Po hudebním zážitku, který přinese koncert skupiny Hradišťan s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou, je na programu dražba, do níž byly věnovány i předměty z pozůstalosti kardinála Františka Tomáška.

Mezi zhruba 80 draženými předměty je kromě několika obrazů, dobových váz, nebo sošek například i sada knoflíků s erbem Lva kardinála Skrbenského z Hříště ze začátku 20. století, která je se svou nejvyšší vyvolávací cenou 16 000 Kč jedním z nejvzácnějších předmětů v dobročinné aukci.

„V dražbě je mnoho zajímavých a vzácných exemplářů, zmínil bych například i těžítko v podobě lva z tmavého skla z Rakouska 19. století, které bylo součástí mohutného kamenného těžítka a zdobilo arcibiskupský pracovní stůl. Hosté si budou moci domů odnést unikátní kusy a zároveň pomoci dobré věci,” dodal arcidiecézní konzervátor Vladimír Kelnar, který se podílel na výběru předmětů do benefiční aukce.

Akce probíhá ve spolupráci Arcibiskupství pražského s Římskokatolickou farností sv. Jakuba st. Prahy-Petrovice. Nové farní centrum by v případě vybrání dostatečného množství prostředků mohlo v Praze-Petrovicích vyrůst již na podzim roku 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám