Hlavní obsah

Benefiční představení divadelní hry Happy End představí různé pohledy žen na onkologické onemocnění

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Divadle Rokoko se uskuteční benefiční představení divadelní hry Happy End pro onkologicky nemocné pacientky a jejich blízké (11. října od 19 hodin). V den představení, které je součástí osvětové kampaně Nejsem na odpis, budou rozdávány knižní záložky s komiksy Jana Hofmana.

Foto: ONKO Unie

komiksy Jana Hofmana

Článek

„Byli bychom rádi, kdyby se téma metastatické rakoviny prsu dostalo do povědomí široké veřejnosti, protože se doposud, na rozdíl od časného stádia nemoci, velmi opomíjelo. Věříme, že i touto formou se o nemoci dozví více lidí a zvýší se jejich zájem o život takto nemocných žen. Čtyři různé typy originálních knižních záložek budou rozdávány mezi osmou a desátou hodinou a mezi patnáctou a sedmnáctou hodinou v okolí stanic metra Flora, Želivského, Anděl a I. P. Pavlova,” informovala Mgr. Petra Adámková, ředitelka ONKO Unie.

Při doprovodné akci v den benefičního představení budou v Praze dámami s růžovými batohy rozdávány kolemjdoucím knižní záložky s komiksy ilustrátora a herce Jana Hofmana. Hofman, který je autorem ilustrací blogu Kafe a cigárko, pro kampaň Nejsem na odpis vytvořil krátké příběhy, které v odlehčené formě upozorňují na každodenní problémy a situace ze života nemocných žen. 

Kampaň Nejsem na odpis podpořily také herečky Dana Batulková a Jitka Smutná, které si samy zahrály onkologické pacientky v divadelní hře Happy End. Celý děj této tragikomické hry, napsané izraelskou dramatičkou a samotnou pacientkou s diagnózou rakoviny Anat Gov, se odehrává v nemocnici na chemoterapii, při které se setkají různé typy nemocných žen s různými pohledy na svou nemoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám