Hlavní obsah

Benefiční koncert přispěje na nákup speciálního kočárku pro Aničku

Novinky, Kateřina Ernstová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evangelickým kostelem v Komorní Lhotce se v sobotu 6. prosince v 16 hodin rozezní první tóny benefičního koncertu, jehož výtěžek bude věnován na nákup speciálního kočárku pro zdravotně postiženou Aničku z Bruzovic.

Foto: Archiv ZŠ a MŠ Střítež
Článek

Vánoční písně a koledy letos zazní v podání mladých zpěváků - finalistů 12. ročníku pěvecké soutěže Rozvíjej se, poupátko (pěvecká soutěž pro děti a mládež z regionů Stonávka, Třinecko a Jablunkovsko). Pod vedením sbormistryně Táni Farné zazpívá také dětský pěvecký sbor Plamínek z Masarykovy Základní školy a Mateřské školy Hnojník.

„Vánoční benefiční koncerty pro potřebné pořádáme ve spolupráci s evangelickou farností a školami našeho regionu z Komorní Lhotky a Hnojníku již od roku 2009. Děti tímto učíme solidaritě a nezištné pomoci druhým," uvedla Dagmar Machálková, ředitelka ZŠ a MŠ Střítež. „Počátkem školního roku jsme se zapojili do sběru víček pro Aničku, což nám usnadnilo rozhodování, komu věnujeme letošní benefiční koncert."

Střítežští školáci darují Aničce také obnos získaný z vánočního jarmarku, na němž  jsou prodávány vánoční dekorace vyrobené dětmi a jejich rodiči ve vánočních dílnách. „Chtěla bych poděkovat všem, kteří přišli pomoci s vědomím, že zisk nezůstane žákům, ale poputuje tam, kde je potřeba nejvíce," řekla Dagmar Machálková.

Anička se narodila s vrozenou vývojovou vadou mozku, quadruparézou (částečné ochrnutí všech končetin), axiální hypotonií (snížené svalové napětí) a psychomotorickou retardací. Ve dvou letech se její zdravotní stav zhoršil, navíc přibyla epilepsie a autismus.

„Věříme, že nabídnutá pomoc ve formě benefice i výtěžku jarmarku alespoň částečně přispěje Aničce i jejím rodičům ke zlepšení kvality jejich života," dodala Dagmar Machálková.

Reklama

Výběr článků

Načítám