Hlavní obsah

Benefiční koncert pomůže bezbariérovému vstupu do Salesiánského centra

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemci jsou zváni na benefiční koncert Smyčcového kvarteta českých filharmoniků v úterý 16. října od 19 hodin v Salesiánském divadle. Na programu zazní díla klasických mistrů. Vstupenky lze zakoupit každý všední den na recepci Salesiánského centra, Kobyliské náměstí 640/11, Praha 8.

Foto: Archív Smyčcové kvarteto českých filahrmoniků

Smyčcové kvarteto českých filharmoniků

Článek

Výtěžek z benefice, na které vystoupí členové České filharmonie, je určena na rekonstrukci vstupu do Salesiánského centra. Salesiánům v Praze chybí bezbariérový vchod, výtah i další klubovny pro děti a rozhodli se situaci radikálně změnit.

I když bude přestavba finančně velmi náročná, organizátoři akce věří, že s pomocí dárců ji bude možné v květnu příštího roku zahájit. Po rekonstrukci již nebudou maminky muset tahat kočárky do schodů a batolící se děti nepolezou do schodů po čtyřech, vzniknou další klubovny na kroužky, doučování a bude zrealizována i stavba nové a příjemné recepce.

A kdo jsou Salesiáni? Salesiáni Dona Boska (SDB) je kongregace v katolické církvi, která se věnuje nejpotřebnějším – dětem, mládeži i celým rodinám. Zakladatelem salesiánů je italský kněz Jan Bosco (1815-1888). Jeho současným nástupcem je don Ángel Fernández Artime. Ročně Salesiánským centrem v Praze – Kobylisích projde 1200 dětí a mladých lidí.

Další informace: http://www.strediskokobylisy.cz/benefice

Reklama

Výběr článků

Načítám