Hlavní obsah

Benátský karneval roztančí zámek Loučeň a otevře novou návštěvnickou sezónu

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Loučeň uspořádá v sobotu 3. března od 13.45 do 16 hodin Benátský karneval a zahájí tak novou návštěvnickou sezónu. Bohatý program, v kterém nechybí taneční show, soutěže ani dárky ukončí vyhlášení krále a královny karnevalu.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Návštěvníci se ocitnou jako mávnutím kouzelného proutku uprostřed nejslavnějšího a nejznámějšího karnevalu v Riu de Janeiru. Tanečnice předvedou také typický latinsko-americký tanec - sambu.

„Benátský karneval pořádáme k poctě loučeňské zámecké paní Marie Thurn-Taxis, která své dětství a mládí trávila přímo v Benátkách a jejich okolí a atmosféru Benátského karnevalu tak důvěrně poznala už jako malé dítě. Ač celý svůj dospělý život prožila převážně na Loučeni a ve Vídni, zůstala přinejmenším polovinou duše stále Italkou,“ vysvětlit genezi novodobých Benátských karnevalů na zámku Loučeň (letos se uskuteční podruhé) jeho manažer Jiří Senohrábek.

Program začne v 13.45 hodin příchodem anděla, který zahájí karneval valčíkem v provedení samotného knížecího páru. „Velký sál zámecké oranžérie je ideálním místem pro karnevalové veselí. Přijďte se o tom na zámek Loučeň první březnovou sobotu přesvědčit,“ pozval na Loučeň Jiří Senohrábek.

Taneční program bude pokračovat pravou brazilskou sambou (ve 14 hodin) a dále vystoupením tanečnic s vějíři (v 15.20 hodin). Připraveny jsou také soutěže - návštěvníci se budou moci mj. zúčastnit soutěže taneční nebo poznávací, pro milovníky jídla bude připravena také soutěž koblížková.

„V půl třetí si pak mohou všichni dětští tanečníci oddechnout při Malovaných hádankách rychlokreslíře Honzy Lušovského, který nabízí opravdu ojedinělou interaktivní formu zábavy, na kterou děti jen tak někde nenatrefí,“ slibuje Noemi Koukolová, koordinátorka slavností na zámku Loučeň. Po poslední hádance navíc Honza Lušovský rozdá mezi děti originálně pomalované balónky.

Program vyvrcholí  krátce před 16. hodinou vyhlášením nejkrásnějších masek, korunovací krále a královny karnevalu a velkolepým tanečním kankánem se s návštěvníky rozloučí všichni tanečníci na karnevalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám