Hlavní obsah

Během Peříčkového týdne se Kuře rozběhne i v Litoměřicích

Novinky, Rostislav Kadlec

V prvním dubnovém týdnu od neděle 1. až do 8. dubna se opět uskuteční celorepubliková sbírková akce Nadace rozvoje občanské společnosti a České televize Pomozte dětem pod názvem Peříčkový týden. Kuře se tak znovu rozeběhne do ulic měst v celé České republice.

Foto: Archiv CPNRP Litoměřice

Doučování dětí realizované litoměřickým Centrem pro náhradní rodinnou péči

Článek

Cílem této akce je zviditelnit sbírkový projekt Pomozte dětem a vybrat finanční příspěvky od dárců.

V Ústeckém kraji patří již třetí rok mezi podpořené organizace litoměřické Centrum pro náhradní rodinnou péči. Letos se uchází o podporu se svým projektem Spolu to zvládneme, který se týká doučování dětí.

„Náš projekt Spolu to zvládneme pomáhá dětem formou individuálního doučování přímo v rodině. Zcela zásadní je individuální přístup, přátelský vztah mezi dítětem a doučujícím a dlouhodobá systematická pomoc. Pomůžeme 40 konkrétním dětem, které vyrůstají v náhradních rodinách. Naučíme je, jak se lépe učit, zajistíme jim odbornou psychologickou pomoc,” popisuje projekt ředitelka Centra pro náhradní rodinnou péči Margita Šantavá. Centrum tak patří mezi 50 vybraných organizací, které v rámci sbírky se svými projekty čekají na podporu.

Do ulic měst po celé České republice vyrazí dobrovolníci se zapečetěnými kasičkami oblečení do žlutých triček s logem Kuřete a České televize. Veřejnost bude mít možnost si zakoupit za minimální částku 50 Kč krásné peříčkové brože, a tím celou sbírkovou akci podpořit.

Během Peříčkového týdne můžete potkat dobrovolníky s kasičkou sbírky Pomozte dětem také v Litoměřicích. „Zakoupením brože lidé podpoří i naší organizaci, ale především děti a jejich rodiny, kterým pomáháme. Děkujeme všem, kteří svou velkorysostí umožní zajistit dětem potřebnou pomoc," doplnila ředitelka Margita Šantavá.

Centrum pro náhradní rodinnou péči za více než 11 let své existence nasbíralo v oblasti pomoci rodinám s dětmi bohaté zkušenosti. Jako důvěryhodná organizace s profesionálními pracovníky a dalšími externími odborníky se věnuje dětem v pěstounských a adoptivních rodinách, kterých je v současné době přibližně 150. Své hlavní zázemí má v Litoměřicích s pobočkou v Ústí nad Labem, ale rozličné aktivity za dobu svého působení rozšířilo do celého Ústeckého kraje a části středních Čech.

Reklama

Výběr článků

Načítám