Hlavní obsah

Během několika hodin byli pražští strážníci dvakrát napadeni

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát během pěti hodin se stali terčem útoku strážníci Městské policie Praha, k prvnímu napadení došlo v úterý večer, k druhému ve středu brzo ráno. Oba pachatelé byli zadrženi.

Foto: Ondřej Kořínek - repro stream.cz

Ilustrační foto

Článek

Do statistiky tohoto roku si Městská policie za poslední hodiny přičte hned dva případy, kdy se její zaměstnanci stali terčem agresivních útočníků.

K prvnímu útoku došlo v úterý 8. listopadu na Staroměstském náměstí kolem půl desáté večer. Na tomto místě kontaktovali strážníky místní občané, kteří je požádali o pomoc. V domě v Celetné ulici ležel neznámý muž.

Když strážníci přišli do domu, viděli ležet na zemi zřejmě opilého muže, kterého po zkontrolování základních životních funkcí vzbudili a oslovili. Muž reagoval vulgárním křikem. Hlídka ho vyzvala, aby opustil dům, což udělal. Při odchodu ale třiatřicetiletý muž uhodil jednoho ze strážníků do obličeje.

„Hlídka byla nucena muže uklidnit pomocí donucovacích prostředků a pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu ho omezila na osobní svobodě. Třiatřicetiletého agresivního muže, který strážníkům nadával a vyhrožoval jim smrtí, si následně převzala Policie ČR k dalšímu opatření,“ popsala událost mluvčí strážníků Jana Přikrylová.

K druhému případu došlo ve středu 9. listopadu v půl druhé ráno na smíchovském autobusovém nádraží. Hlídka procházela v tomto místě a spatřila muže ležícího na lavičce, nad kterým se skláněl jiný muž a prohledával mu kapsy a následně peněženku. Když muž prohledávající kapsy spatřil strážníky, peněženku zahodil.

Strážníci muže požádali o vysvětlení a ten uvedl, že ležícího muže zná a nic se nestalo. To hlídce nestačilo a tak vzbudila spícího muže a požádala ho o potvrzení vysvětlení.

„Hlídka probudila poškozeného muže, ten na dotaz, jestli podezřelého zná, odpověděl, že ne a nikdy ho neviděl. Na další dotaz, jestli mu nebyly odcizeny nějaké další věci, odpověděl, že mu chybí batoh, ve kterém měl osobní věci a MP3 přehrávač,“ sdělila Přikrylová.

Strážníci vyzvali podezřelého k předložení dokladu, ten ale nespolupracoval a odmítal komunikovat. Proto byla na místo vyslána hlídka Policie ČR k předvedení na služebnu. Když muž uviděl přijíždějící hlídku, znervózněl a pokusil se o útěk. Přitom udeřil jednoho strážníka pěstí do obličeje. Čtyřicetiletého muže strážci zákona zpacifikovali a předali Policii ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám