Hlavní obsah

Běh 17. listopadu v Ostravě-Hrabové

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 17. listopadu si sportovci přišli protáhnout těla do Ostravy-Hrabové. Jan Fousek spolu s Maraton klubem Seitl Ostrava pro ně připravil 2. ročník Běhu 17. listopadu v Hrabové. Závod v 10 hodin odstartoval starosta obce Igor Trávníček.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 17.11.2016 2. ročník Běhu 17. listopadu v Ostravě - Hrabové. Závod odstartoval starosta Igor Trávníček.

Článek

Ředitel závodu Jan Fousek pro závodníky připravil zajímavou trasu. Start  a cíl byl umístěn na malém náměstíčku v Ostravě-Hrabové v ulici Viktora Huga.

Závodníci běželi nejprve po cyklostezce po levém břehu řeky Ostravice proti proudu  a na Mostní ulici přeběhli most přes řeku a odbočili doleva a běželi po pravém břehu. U Hrabovké lávky pro pěší a cyklisty byla otočka. Závodníci se vraceli zpět do cíle. Hlavní závod na 10 km běželo celkem 176 závodníků a závodnic.

Po startu běhu na deset kilometrů přišly na řadu děti a mládež, účastníky čekal lidový běh na 1 km.

Vyhodnocení se konalo v poledne v základní škole na ulici Paskovská, kde byla závodníkům nabídnuta možnost převlečení, použití sprch a WC.

„Jsem rád, že se běh ujal. Máme v Ostravě značné množství různých běžeckých aktivit od atletických běhů na školní dráze, přes přespolní a silniční běhy až k nejvýznamnějšímu Silvestrovskému běhu, jehož první ročník se konal již 31. prosince 1989. Obec bude, jako vždy, sportovní aktivitu podporovat jak finančně, tak pomocí s organizačním zabezpečením jako v tomto případě,” konstatoval starosta městského obvodu Ostrava-Hrabová Igor Trávníček.

Výsledky běhu na 10 km:

Ženy do 39 let: 1. Petra Pastorová - MK Seitl Ostrava - 37:47, 2. Eva Filipová - Ostava - 38:43, 3. Hana Legerská - SSK Vítkovice, atletika - 44:07.

Muži do 39 let: 1. Matouš Vrzala - SSK Vítkovice, atletika - 34:50, 2. Jakub Lukáš - SSK Vítkovice, atletika - 35:15, 3. Ondřej Dominík - MK Setl Ostrava - 35:21.

Hrabová je jeden z 23 městský obvodů Ostravy. Obec Hrabová vznikla v polovině  13. století. První zmínky jsou z doby okolo roku 1297. Dominantou obce je dřevěný kostelík, který byl pravděpodobně postaven v roce 1564. 2. dubna 2002 dřevěná historická stavba podlehla požáru. Během dvou let, ale kostel "vzešel z popela" a již v 27. listopadu 2004 byla nová dřevěná replika kostela posvěcena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám