Hlavní obsah

Beach volejbal uprostřed náměstí

Novinky, Markéta Machová

Hronov – v tomto malém městečku není téměř nic nemožné. Ani písečná pláž uprostřed náměstí. Začátkem června se plocha před Jiráskovým divadlem pokryje množstvím písku a nejen pro děti z místní základní školy tu vznikne opravdový ráj.

Foto: archiv Města Hronova
Článek

S nápadem beach volejbalu na hronovském náměstí přišel před sedmi lety místostarosta města Mgr. Josef Thér, sám aktivní sportovec. První ročník se realizoval v rámci česko – polského projektu „Aktivní pohraničí“ a byl zajisté úspěšný, neboť od té doby se tato akce každoročně opakuje.

Letošní „písečný“ týden se v Hronově uskuteční 1. - 7. června a bude zahájen v sobotu 2. června turnajem dvojic. Přihlášeno je 8 týmů a zúčastní se ho i loňský Mistr světa Masters a Vícemistryně světa Masters 2017. Pro vítěze turnaje jsou připraveny hodnotné i finanční odměny.

Sportovní program na náměstí v sobotu doplní také sraz automobilových veteránů, které budou v rámci své spanilé jízdy vystaveny na hronovském náměstí od 11 a od 15 hodin. Jejich první červnová spanilá jízda povede právě přes Hronov na zámek v Adršpachu a do Hronova se opět odpoledne vrátí. Po celý den nebude chybět občerstvení a odpoledne na improvizovaném podiu na náměstí vystoupí kapela Přehmat.

Každoročně si ale nejvíce tohoto plážového zpestření užívají děti. Po celý týden je písek obsazen, ať už v rámci školní tělesné výchovy či volejbalovým klubem. Probíhají turnaje dětí a mládeže, školní soutěže, barevný minivolejbal nebo se jen tak parta kamarádů domluví a jdou si zahrát.

Písek, volejbal, přehazovaná, sportovní zábava na náměstí prostě k Hronovu v červnu patří. Fanoušci volejbalu a milovníci starých aut si určitě v sobotu 2. června přijdou v Hronově na své.  

Reklama

Výběr článků

Načítám