Hlavní obsah

Baťovské principy v současném podnikání. Utopie nebo návod na úspěch?

Novinky, Jitka Zvolská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadace Tomáše Bati – ambasador filozofie Tomáše Bati a nositel odkazu Baťa pro současnost, pořádá ve dnech 19. - 20. října ve Zlíně tematickou dvoudenní konferenci Principy Baťa v praxi. Cílem setkání je sdílení baťovských myšlenek a principů.

Foto: Jitka Zvolská

Pozvání na konferenci

Článek

Zásady Baťova podnikání mají i přes svůj letitý odstup stále svou platnost. Není žádným tajemstvím, že i známé světové firmy, mezi něž patří japonská Toyota, nebo švédská IKEA, využily řadu prvků z Baťova systému řízení. I u nás máme podniky, které z Baťova odkazu čerpají při svém řízení. Patří mezi ně např. Fosfa a. s, Abra Software a. s., KOMA s. r. o a další, jejichž majitelé nalezli v těchto zásadách inspiraci. Oslovila je pravdivost Baťových myšlenek, jež jsou ve své jednoduchosti a funkčnosti stále nepřekonatelné.

„V rámci setkání připravujeme představení někdejších baťovských podnikatelských principů prostřednictvím firem, které se snaží o jejich aplikování v současnosti. Osobně si myslím, že odkaz Tomáše Bati a jeho životní i podnikatelská filosofie může být základem pro to, aby podnikání v 21. století opět získalo lidskou tvář,” uvedl Pavel Velev, ředitel Nadace Tomáše Bati.

Úspěch Tomáše Bati nepřestává lidi fascinovat ani po více než sto letech. Při hlubším poznání je zcela patrné, že úspěch Tomáše Bati nebyl založen pouze na využití příležitosti, technologie či společenské a politické situace. Úspěch Tomáše Bati byl založen na jeho schopnosti měnit myšlení lidí kolem sebe.

„Cílem tohoto setkání není poukazovat na historii, ale poznat skutečný odkaz Tomáše Bati a to v několika oblastech – racionalizace práce, vytváření vztahů se spolupracovníky, zákazníky a obchodními partnery. V neposlední řadě také upozornit na jedinečnou vlastnost Tomáše Bati – měnit sebe a následně i lidi okolo sebe,“ uvedla Gabriela Culík Končitíková, projektová manažerka Nadace Tomáše Bati.

Během dvoudenní konference mají návštěvníci možnost nejen proniknout do filozofie Tomáše Bati, ale také konkrétních příkladů, jak fungovaly jednotlivé zásady a principy v praxi a jak fungují v současných firmách, které reflektují myšlenky Tomáše Bati.

Více se o konferenci dozvíte na www.batavpraxi.cz. Uzávěrka přihlášek 10. 10. 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám