Hlavní obsah

Basketbal Olomouc zveřejnil plány na novou sezónu a zahájil přípravu

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ne dva měsíce zbývají do zahájení sezóny 1. ligy v basketbale mužů. Čeká nás spousta novinek - své plány představil i klub Basketbal Olomouc, který se chce ve své druhé sezóně v soutěži probojovat do play off.

Foto: Basketbal Olomouc

Basketbal Olomouc

Článek

První utkání nové sezóny sehrají olomoučtí basketbalisté doma na již tradiční palubovce Čajkarény. Přijede jeden z nejsilnějších možných soupeřů, loňský vicemistr BK Opava "B". Připomeňme, že ve své první sezóně skončili olomoučtí basketbalisté na 13. místě.

Snad největší novinkou oproti loňskému ročníku je rozšíření soutěže na šestnáct celků a současně rozdělení na západní a východní divizi. V základní části se tak domácí budou potkávat s loňským mistrem z Hradce Králové, již zmíněnou Opavou a dále s celky z Brna, Ostravy, Zlína, Šlapanic - čeká nás také zajímavé derby s nováčkem soutěže ze Šumperku.

Zápasy se Šumperkem budou okořeněny také přestupem, respektive návratem Radka Vévody, který loni nosil dres Olomouce, do tohoto týmu.

Změny v kádru a plány na play off

Sestava mužstva doznala pár změn. V Čajkaréně již nebudou diváci sledovat výkony Pavla Harčára, který již nemůže, vzhledem k věku, hostovat a bude hrát Mattoni NBL v Kolíně. Na další změny v sestavě jsme se zeptali přímo trenéra Michala Pekárka.

„Mohu potvrdit jak odchod Pavla Harčára, tak Radka Vévody. Z SK UP jsme naopak získali zkušeného moldavského hráče Eugenia Scripcaru,” uvedl trenér. Jde o jednatřicetiletého moldavského reprezentanta s výškou 205 centimetrů.

„Asi můžu prozradit, že v současné době děláme vše pro to, aby se Jakub Sedlák, nejlepší hráč nejen našeho týmu loňské sezóny, ale i nejlepší střelec ligy, stal našim kmenovým hráčem. Máme ještě pár novinek, ale nechte se překvapit, určitě se je brzy dozvíte,” dodal Pekárek.

A jaké že má kouč ambice na nacházející sezónu? "Nemůžeme stát při zdi. Pokud se potvrdí naše plány a nebude mužstvo sužovat série zranění, jako vloni, jsem přesvědčen, že budeme bojovat o účast v play off. Bez podpory fanoušků to však půjde jen těžce a tak se již těším, že společně vytvoříme na domácí palubovce bouřlivé prostředí, které požene náš tým kupředu.„

Získali jsme také informaci, že se v týmu již neobjeví Tomáš Kurfürst a Daniel Johnson, který loni odehrál pouze pár utkání. Počkejme si na 11. srpna, kdy týmu začíná oficiální společná příprava. Realizační tým dělá také vše pro to, aby připravil poutavý doprovodný program pro domácí zápasy a zaplnil tak, ještě více než vloni, tribuny moderní Čajkarény. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám