Hlavní obsah

Basketbal Olomouc se připravuje na poslední domácí utkání sezóny – půjde o postup do final four

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbal Olomouc, loňský bronzový medailista první ligy basketbalu mužů, se i letos rve o postup do závěrečného turnaje final four. V cestě mu však stojí silné Litoměřice, se kterými sehraje nejméně dvě utkání play off. To domácí v neděli 23. dubna od 18:00 v Čajkaréně.

Foto: Monika Czabeová

Basketbal Olomouc

Článek

Basketbal Olomouc letos odehrál základní část s bilancí deseti výher, tedy jde jen o jednu výhru horší výsledek v porovnání s loňským veleúspěšným tažením. Omlazené družstvo se dlouho sehrávalo, bojovalo se sérii zranění, ale od ledna šly výkony nahoru.

Krásným důkazem jsou poslední tři utkání, ve kterém Basketbal Olomouc nejprve porazil silný Sokol Pražský a pak ve dvojutkání městského derby proti celu UP Olomouc svého soupeře převálcoval a zaslouženě postoupil do play off.

„Chtěl bych poděkovat divákům. Zejména v posledních utkáních a derby s našim městským rivalem vytvořili velmi příjemnou diváckou kulisu. Věřím, že se na to podaří navázat také v posledním utkání sezony na domácí palubovce, kde se utkáme v neděli s Litoměřicemi o postup do závěrečného turnaje nejlepších čtyř celků sezony. Určitě potřebujeme podporu diváků, bez nich to půjde těžko,“ zve na utkání kouč Michal Pekárek.

Litoměřice skončily po základní části na druhém místě západní skupiny a stejné místo udržely i po nadstavbové části o 1. - 6. místo. Tým ze severozápadu Čech má Hanákům co vracet. Právě hráči Michala Pekárka porazili Litoměřice v boji o třetí místo a získali vloni první cennou medaili poté, co v roce 2013 začal tým hrát druhou nejvyšší domácí soutěž. Do zápasu půjdou Litoměřice jako favorit.

„Litoměřice mají kvalitní družstvo a jsou favoritem, my se pokusíme překvapit a porvat se o postup do dalších bojů, určitě proto všichni včetně hráčů uděláme maximum,“ dodal Pekárek.   

Na poslední zápas sezóny na domácí palubovce je opět připraven bohatý doprovodný program a bude snaha vytvořit podobně příjemnou atmosféru, jako v zápase proti celku UP Olomouc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám