Hlavní obsah

Baseballisté Frýdku-Místku remizovali s Blanskem

Novinky, Ján Jabrocký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dva zápasy základní části odehráli hráči Klasiku Frýdek-Místek o uplynulém víkendu. Před svými fanoušky v náhradním termínu vyzvali Blansko, se kterým měli původně hrát v úvodu sezóny. Nakonec si oba celky připsali po jedné výhře a nyní již můžou pomýšlet na boje v baráži o extraligu.

Foto: Rudolf Kovařík

Hráč Klasiku Ondřej Gurník ve snaze odpálit míč.

Článek

Hosté sice za sebou měli dlouhou cestu na sever Moravy, ale na začátku prvního zápasu to byli spíš domácí, kteří hráli nekoncentrovaně. V prvních třech směnách i zásluhou několika chyb v obraně soupeři povolili sedm doběhů. Postupem času se hra vyrovnala, ubylo chyb, ale Klasik nedokázal pořádně zatlačit na dobře házejícího Konvalinku. Výkon a ani prohra 1:8 určitě diváky nenadchly.

Jenže co se nepovedlo v prvním zápase, tak to hráči odčinili ve druhém. Na svého soupeře zatlačili hned v první směně, v níž dokázali stáhnout pět bodů. Zápas z kopce velmi dobře řídil Pavel Kociňák a později David Koláček. Pálkaři Klasiku se dokázali dostávat na mety a do konce zápasu ještě přidali další tři doběhy. Po výhře 8:3 tak skončili s vyrovnanou bilancí devíti výher a devíti proher, což jim stačilo na postupovou šestou příčku.

„Před zápasy jsem si říkal, že by to mohlo skončit 1:1, což se nakonec potvrdilo,“ hodnotil sérii trenér Frýdku-Místku Jan Maštalíř. „Mrzí mě, že jsme v prvním utkání udělali mnoho chyb v obraně a tak byl výsledek od začátku jasný. V první směně jsme jim darovali čtyři body a od toho se odvíjel celý zápas. My jsme se do něj nedokázali dostat, protože jejich nadhazovač házel výborně. Před druhým utkáním jsme to hodili za hlavu. Nadhazovači Kociňák a Koláček jej odházeli výborně. Nevyvarovali jsme se opět několika chybám, které nás stály doběhy, ale v útoku jsme se probudili a na soupeře zatlačili.“

„Jelikož to byly dohrávané zápasy na konci základní části a prakticky v nich již o nic nešlo, tak to na nich také bylo vidět,“ řekl po skončení série trenér Blanska Ivo Kučera. „Nám stačilo jedno vítězství, takže z tohoto hlediska jsem spokojený. Samozřejmě nejsem spokojený s tím, jak nám utekl začátek druhého zápasu, ale to se občas stane.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám