Hlavní obsah

Barevná devítka v rytmech salsy, balkánského folklóru i afrických tanců

Novinky, Darina Boumová

Závěr léta patří v Praze tradičně multikulturnímu festivalu Barevná devítka. Přehlídka hudby v podání zástupců světové world music, tance a gastronomických lahůdek z celého světa se uskuteční v sobotu 26. srpna 2017 v parku Podviní v Praze 9. Vstup na akci je zdarma.

Foto: Darina Boumová

Barevná devítka nabízí vystoupení hudební skupin všech možných žánrů a z celého světa.

Článek

Na hlavním pódiu v pořadí již 13. ročníku festivalu Barevná devítka se představí celosvětově známí hudebníci jako čínská zpěvačka Feng Jun Song, latinskoamerická skupina Encuentro, romská kapela Terne Čhave, či africký taneční soubor Bijou Camara & Guinee Toumboui a další.

Kulturní zážitek doplní pestrá nabídka tradičních jídel a pochutin z mnoha zemí světa. K ochutnání budou rakouské pivní speciality, srbská pljeskavica, mexická zmrzlina, lahůdky z Konga, chillská vína či kubánské koktejly. Letos poprvé odstartuje festivalové dění již v poledne a umožní tak návštěvníkům poobědvat exotické speciality a tradiční pokrmy z dalekých zemí.

„Zaznamenáváme rostoucí zájem veřejnosti o festival a lidé by zde rádi trávili více času, proto jsme se rozhodli program rozšířit a začít již v poledne. Návštěvníci tak budou moci spojit návštěvu akce s originálním sobotním obědem,“ říká Adam Vážanský, místostarosta a člen Komise kultury a sportu městské části Praha 9, která akci pořádá.

Vstup na akci je zdarma, více informací o programu na www.barevnadevitka.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám