Hlavní obsah

Barchanická Alternativní scéna bude sochat

Novinky, Ondřej Ferdan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akustický prostor Letního kina v Jemnici bude hostit třetí ročník Alternativní scény 14. a 15. června. Návštěvníci se mohou těšit na dvouvečerní hudební scénu mnoha žánrů od punku přes indie až k melodické elektronice, ale i sochání, dětské divadlo a tajný flashhmob.

Foto: Ondřej Ferdan

Sochání je snadné.

Článek

Prostor Letního kina je atraktivní pro své umístění a akustickou atmosféru. Hlavní hudební scéna bude umístěna pod promítacím plátnem. Podle organizátorů je výběr umělců zaměřen na kontrast a region. Na své si přijdou i příznivci rychlejších kytar, dramatické elektroniky a alternativy. Důležitou součástí je letošní sochařské zázemí pro návštěvníky až do nočních hodin po oba dny akce. V sobotu v 17 hodin budou moci přijít také rodiny s dětmi na alternativní maňáskové divadlo.

„I když víme, že Alternativní scéna na letňáku je tematicky mimo slavnost, snažíme se vždy zahrnout aktivity, na kterých mohou návštěvníci spolupracovat, něco vytvářet anebo se naučit cokoli nového. Program je staven tak, aby měli lidé důvod na tento víkend zůstat v Jemnici nebo naopak přijet," uvedl Ondřej Ferdan ze sdružení AlterNaiva.

Letošní ročník bude výjimečný svým Socháním. Sochání bude probíhat po oba dva dny Alternativní scény Barchanu 2013. K dispozici budou návštěvníkům tvárnice, se kterými se snadno pracuje a sochařské náčiní na vypůjčení. Vše bude zastřešeno stanem a podloženou plachtou proti vlivům počasí. Během celé akce budou účastni lektoři schopní pomoct, poradit a inspirovat účastníky. Vybrané výrobky pak budou zdobit prostory Letního kina po zbytek roku. Sochání proběhne za podpory KOUS Vysočina o. s. a Kraje Vysočina.

Páteční večer je hudebně výrazně nabit energickými kapelami z blízkého okolí. Odstartují AppEndX následovaní punkově Strhaným závitem a návykovými Rockefeller Voice. „Pokud se nebojíte slyšet opravdu drsnou kapelu, zajděte na slavonické grindové Nihil. V sobotu budou rozhodně za poslech stát Indienami a Zero Number One!“ upřesnil Ferdan.

Druhý den zahájí hudební scénu čistě „punkovej“ Bermudskej kvádr a dočkáte se i jemnických MMM Crew. Do ranních hodin pak budou hrát moravskobudějovický Dirty Dicks svůj drum´n´bass. 

Sdružení AlterNaiva přizvalo ke spolupráci na organizaci Alternativní scény mladé dobrovolníky z Jemnice a okolí, kteří zajišťují chod dílčích aktivit a přípravných akcí. Děkujeme také partnerům: Město Jemnice, Jemnická Stavba a. s., Agentura Free Time o. s., FLOP Obchod U Fučíků Jemnice, Nářadí Vysočina s. r. o., Mimi Car Jemnice, Pneuservis – Autoservis Ambrůz, ZEOBS spol. s r. o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám