Hlavní obsah

Baletní duo bratří Bubeníčků se s kariérou rozloučilo úspěšnou tour s představením Orfeus

Novinky, Petr Mráček

Asi nejslavnější sourozenecké baletní duo – bratři Jiří a Otto Bubeníčkové se definitivně rozloučili se svou profesionální baletní kariérou. V minulých týdnech absolvovali veleúspěšnou tour Les Ballets Bubeníček – Orfeus s osmi představeními v Čechách i na Slovensku.

Foto: archív autora

sourozenci Bubeníčkovi

Článek

Ve dvou posledně jmenovaných městech se kvůli velkému zájmu konala dvě představení. Nyní ještě vystoupili i v rámci projektu Zlatá Praha. Teď se budou věnovat svým dalším projektům.

„Jsme velmi rádi, že Les Ballets Bubeníček tour bylo tak úspěšné a téměř okamžitě vyprodané. Pánové byli skvělí, stejně jako jejich hosté – slovenský herec Csongor Kassai, kterého diváci v Česku znají z pohádky Čert ví proč, jako Lucifera, skvělá německá tanečnice Anna Herman a to vše pod režijním vedením dua SKUTR (Martin Kukučka a Tomáš Trpišovský). Ohlasy na tour stále přicházejí a jsou skvělé. Velmi přeji Jiřímu a Ottovi hodně štěstí v jejich další práci. Opět dokázali, že jsou naprostými profesionály, a že jsou publikem skvěle přijímáni,“ uvedl producent tour Jiří Turek.

„Bylo to skvělé. Máme úžasné pocity a věříme, že jsme se s českými i slovenskými diváky rozloučili důstojně. A že si naše představení užili. My jsme si to užili náramně. Je to pro nás sice konec “profesionální kariéry“, ale ne konec naší profese. Vrháme se na další projekty, včetně kantorské, režijní i herecké,“ svěřili se Jiří a Otto Bubeníčkovi, žijící převážně v Německu.

Les Ballets Bubeníček tour navštívila i některé známé osobnosti, jako Jan Přeučil a Eva Hrušková, zpěvák Jan Smigmator a další, kterým se představení Orfeus velmi líbilo, a ocenili jeho jedinečné pojetí…

Kromě profesních povinností se Jiří a Otto Bubeníčkovi chtějí více věnovat i svým zájmům, koníčkům, ale především svým partnerkám. A zcela jistě pro všechny je velkým překvapení, že Jiří Bubeníček se nyní o víkendu žení. 

„Ano, v neděli 2. října v 12:00 na Staroměstské radnici,“ prozradil tanečník a mistr ve svém oboru, který si vezme svou partnerku Nadinu Cojocaru za manželku. Jeho bratr Otto, který je už nějakou dobu rovněž zadaný, si prý na sňatek ale ještě chvíli počká.

Lze tak říct, že sice něco končí, ale něco jiného začíná. Patří se tedy popřát oběma pánům vše nejlepší v jejich profesním i soukromém životě. A hodně štěstí novomanželům!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám