Hlavní obsah

Bafuňářskými závody se lyžaři loučili se zimní sezónou

Novinky, Stanislava Dvořáková

V sobotu 7. dubna v maškarním duchu proběhlo v areálu Ski centra Říčky v Orlických horách poslední postavení na lyžařská prkénka ukončené legendárním přejezdem přes jarní modrou lagunu.

Foto: info Ski Říčky

Zimo sbohem - jaro vítej!!

Článek

Ski klub Ústí nad Orlicí ve svém areálu Ski centra Říčky v Orlických horách zasvětil poslední víkend rozloučení se zimní sezonou 2017/2018, kdy se stal zároveň se 118 provozními dny nejdéle otevřeným střediskem v Orlických horách.

Poslední provozní víkend tak nabídl všechny tři sjezdovky s dostatkem technického sněhu, a to v sobotu od 8 do 16 hodin a v neděli od 8 do 12 hodin, kdy byla letošní sezóna definitivně ukončena odpoledním opalováním před Skirestem.

Tradicí se staly oblíbené legendární Bafuňářské závody, při kterých dospělí i děti v nápaditých maskách se vydali na speciálně připravenou závodní trať, aby pobavili ostatní účastníky i přihlížející diváky.

Na sobotní start tohoto lyžařského závodu v netradičním provedení se ve 14 hodin postavilo 131 masek od dětského věku po neomezený počet let dalších účastníků, představujících bytosti pohádkové i historické, zvířátka i příslušníky kosmických planet, nejrůznější profese, sportovce, otužilce i salonní šviháky a sličné tanečnice

Na červené a černé sjezdovce se na trati napříč Skicentrem plné nástrah a překážek utkali o vítězství mladí staří, malí velcí, začátečníci i zkušení lyžaři. Na odvážné před cílem čekal nepovinný přejezd přes modrou lagunu. Ten, kdo nezvládl dostatečně rychlý přelet, ukončil závod osvěžující jarní koupelí s teplotou vody zhruba 7°C.

O zahřátí se pak postaraly nejen teplé paprsky sluníčka, ale také svižné tóny v podání živé kapely.

A tak zima skončila v nevázaném veselí s hodnocením počasí na jedničku.

Reklama

Výběr článků

Načítám