Hlavní obsah

BABYlon Band oslaví Den dětí křtem CD nejen s dětmi

Novinky, Lena Ondráčková
Aktualizováno

Pražská kapela BABYlon Band, vítěz Autorské Porty 2016, vydává své první CD s knížkou pod názvem Babylon. Na Den dětí 1. června rozezní Hudební klub Nová Chmelnice písničky věnované dětem a jejich rodičům. Jako host vystoupí také zpěvák, kytarista a skladatel Zdeněk Vřešťál a dětský sbor Sborůvky.

Foto: Foto Martina Houdek

Kapela BABYlon Band

Článek

Dětský a dospělý den v jednom

Konečně je to tady a po krásných třech letech skupina BABYlon Band křtí své první CD. Desetičlenná kapela z Prahy a přilehlého okolí zpečetila tak úspěch z předešlého roku, kdy zvítězila v soutěži Autorská Porta. 

V prostorách Hudebního klubu Nová Chmelnice, jehož historie sahá až do 70. let minulého století, si můžete na Den dětí od 17:00 hodin přijít poslechnout autorské písně této energické kapely. Zároveň se zúčastníte křtu jejich prvního alba. CD vydává nakladatelství Albatros v kompletu s ilustrovaným zpěvníkem a úkolníkem od výtvarníka Jana Laštovičky.

Na debutovém albu je čtrnáct písní. Třináct písní pro děti a čtrnáctá pro jejich rodiče. Kapela BABYlon Band ve svých skladbách seznamuje děti hravou formou s okolním světem. Pobaví je a zároveň poučí. Texty písní jsou však velmi zábavné i pro dospělého posluchače.

„Humor je pro nás zcela zásadní v písničkách i ve fungování kapely. Naše skladby jsou sice primárně pro děti, jejich texty ale nejsou vždy zcela triviální a přímočaré - a tak jsme je nazvali `roustoucími písněmi`, po vzoru rostoucích židlí. Dítě každého věku, tedy i dospělý, si v nich najde nějakou pointu. Čím je větší, tím více skrytých významů v nich objeví,” říká Šárka Pichrtová, kapelnice a autorka textů v jedné osobě.

Vezměte velké i malé posluchače a přijďte se pobavit, zatančit nebo možná také zamyslet nad tím, zda lze na rotopedu dojet do Pardubic, zda je možné mít ponorku na vzducholodi či kterému číslu přidá únava na hodnotě. Hosty budou Zdeněk Vřešťál, český folkový zpěvák, ale také skladatel filmové hudby (např. Román pro muže nebo Vinaři) a dále dětský sbor Sborůvky při ZUŠ Jana Hanuše.

Něco o BABYlon Bandu

Skupina BABYlon Band hraje od října roku 2014. Zaměřuje se na dětského posluchače. Svými texty se snaží působit na jeho představivost, poučit jej, ale hlavně pobavit. Živé koncerty doplňují o interaktivní vstupy, scénky, názornou choreografii za použití nejrůznějších rekvizit a kontakt s dětmi navazují pomocí hádanek a soutěží. Jejich hudba často nese stopy swingu, blues či folku a dalších žánrů, kterou označují jednotícím termínem multižánrová schizofrenie. Při tvorbě a nácviku programu tak zažívají spoustu zábavy, kterou přenášejí na svých koncertech na posluchače. Vystupují na českých festivalech či samostatných koncertech, rovněž hrají pro malé a velké tam, kde je jejich humoru třeba.

Reklama

Výběr článků

Načítám