Hlavní obsah

Autor hitu z Twilight ságy Bobby Long vystoupí v červnu v Praze

Novinky, Milan Papežík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a písničkář Bobby Long vystoupí v české metropoli v pátek 2. června od 20:00 hodin v klubu Prostor Země na Smíchově. Původní českou zastávkou jeho turné Renegade měla být Olomouc, ale koncert musel být z technických důvodů přesunut do Prahy.

Foto: Bobby Long

Bobby Long

Článek

Bobby Long je britský zpěvák a songwriter žijící v New Yorku. V Americe je již velkou hvězdou a posledních pár let se mu také daří v Evropě, především v Německu, kde vyprodává ty největší kluby.

V pátek 2. června odehraje Bobby svůj jediný český koncert v Praze. Bobbymu Longovi se v minulých letech dostalo od diváků v ČR velmi srdečného přijetí, kdy zahrál dvakrát v Olomouci. Tentokrát do Česka přijíždí při příležitosti evropského turné "Renegade".

Bobby Long naživo, to je virtuózní hra na kytaru a poutavé vystoupení "staré duše" v těle mladého muže, který je hudebně velmi vyspělý. Bobby tak kráčí ve šlépějích svých idolů Leonarda Cohena a Boba Dylana a dokonce bravurně zvládá hudební styly jako blues, folk a country.

Zpěvák je specifický svým kuřáckým hlasem, při jehož poslechu běhá mráz po zádech, a mnohdy zní jako opravdová americká folková legenda. Ve svých třiceti letech vydal již tři řadová alba. Poslední z nich Ode To Thinking vyšlo loni.

Největší věhlas po celém světě získal Bobby svým autorstvím písně Let Me Sign, která zazněla z úst Roberta Pattinsona v kasovním trháku Twilight sága. Hollywoodská megastar Robert Pattinson je i v soukromém životě zpěvákovým skvělým přítelem. Jako předskokan vystoupí britský zpěvák Sam Bradley.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám