Hlavní obsah

Automobilové skvosty let minulých projedou v neděli Chotěboří

Novinky, Erika Nováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti, Bentley, Rolls-Royce, Jaguar nebo Aero, Tatra, Praga – tyto a další historické unikáty se v neděli 16. července kolem poledne objeví na náměstí v Chotěboři. Centrem města se totiž chystá projet Retro Prague Historic Rally 2017.

Foto: Miloš Novák

Na chotěbořském náměstí nebude o podobné modely nouze.

Článek

„Do Chotěboře by posádky měly dorazit kolem dvanácté hodiny, časový harmonogram však ještě upřesňujeme. Zastávka bude pravděpodobně na náměstí a zdržíme se asi třicet minut,“ informoval za pořadatele Tomáš Kalkus.

Retro Prague Historic Rally 2017 je již 18. ročníkem velmi populární soutěže automobilových veteránů, pořádané pod záštitou Federace klubu historických vozidel ČR. Jako součást oficiálního „Poháru federace“ každoročně přiláká tisíce diváku kolem trati.

„Musím říci, že jde o divácky velmi atraktivní moment, kdy tyto nádherné muzejní exponáty zastaví na chvilku v centru projížděné obce. Pro návštěvníky je tak možnost a čas si vozy nejenom prohlédnout, ale si je také vyfotit. I samotný proces zastavení a rozjíždění je u leckterého automobilu velkým diváckým okamžikem,“ zve Tomáš Kalkus.

Letošního 18. ročníku Retro Prague Historic Rally se zúčastní zhruba na 50 veteránů roku výroby 1912 až 1984. Startuje se v Praze a trasa vede téměř napříč celou republikou.

Reklama

Výběr článků

Načítám