Hlavní obsah

Automatická kresba - cesta k sobě i k druhým

Novinky, Lenka Kalousová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automatická kresba je samovolný pohyb pastelky nebo tužky v jednom tahu po papíru. Nakreslený obraz pak může podat výpověď o zdravotním stavu, energetických změnách nebo odpovědět na různé otázky.

Foto: Lenka Kalousová
Článek

Člověk nekreslí vědomě, pomocí logiky, ale díky propojení s intuicí. Tu máme všichni vrozenou, a proto se může automatickou kresbu naučit opravdu každý.

S prožitkovou přednáškou zavítala ve středu do Městské knihovny v Kladně Mgr. Hana Šmídová, pořadatelka skupinových i individuálních kurzů práce s AK. Na 70 žen i mužů si nenechalo ujít příležitost vyzkoušet v praxi, zde se umí otevřít svým pocitům a poznat, co jim jejich tělo sděluje.

Při tak velkém počtu účastníků bylo sice obtížnější zvládnout „napojovací kresbu“ – prodýchat se do nitra a nechat tužku dělat cokoli, ale většině návštěvníků se toto povedlo. Jistě i proto, že s podobným typem akcí již mají zkušenosti a v nemalé míře díky vzájemné ohleduplnosti publika. Tak i ti, kteří přišli na besedu poprvé nebo z pouhé zvědavosti, se alespoň na dvě hodiny museli zastavit a přemýšlet sami o sobě.

Bývalá pedagožka Šmídová ochotně rozebírala nejtypičtější obrazce objevující se na papírech a vysvětlovala jejich obsah. Vyprávění prokládala konkrétními zážitky z praxe, odkazovala na své dosud vydané knihy a ochotně odpovídala na dotazy přítomných.

Automatickou kresbu zvládne každý, hlavně však ten, kdo uvěří v její terapeutické účinky.

Reklama

Výběr článků

Načítám