Hlavní obsah

Autobusové nádraží v Židlochovicích na den osiřelo

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohlášená stávka řidičů autobusů je tady. Ve čtvrtek 6. dubna nevyjeli řidiči 9 dopravců ze 20, kteří na jižní Moravě zajišťují linkovou autobusovou dopravu. Cílem je upozornit na nevyhovující mzdy řidičů. U některých firem nedostávají ani nově zvýšenou mzdu, stanovenou vládou.

Foto: Jiří Smutný

Prázdné autobusové nádraží v Židlochovicích

Článek

Jedním z měst, které stávka postihla, jsou Židlochovice. Obvyklý ruch na autobusových zastávkách ustal a studenti brněnských škol a lidé, pracující v Brně, museli zvolit náhradní řešení.

Někdo si vzal dovolenou, někdo jel autem. Jako jediná možnost hromadné dopravy zůstal vlak, jezdící z Hrušovan u Brna do Brna. Bylo třeba pouze vyřešit, jak překonat tříkilometrovou vzdálenost do Hrušovan.

Někdo si možná myslí, že když má zakoupenou roční předplatní jízdenku a dopravce mu neumožní cestovat, měl by dostat nějakou kompenzaci. Dopravce však na svých webových stránkách jednoznačně uvádí, že z právního hlediska jde o vyšší moc nebo zásah třetí strany, takže cestující nedostane ani příspěvek na soukromou dopravu, ani se nedočká prodloužení předplatní jízdenky.

Reklama

Výběr článků

Načítám