Hlavní obsah

Autobusová stanice i park u zámecké zdi mají zpoždění

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik měsíců, v případě zamýšleného parku u zámecké zdi v Židlochovicích několik let, se zájem města o realizaci zmíněných staveb projevuje i na místě samém. Pořád ale chybí závěr. Jak dopadne park, těžko říct. V případě autobusové stanice vypadá situace nadějně a dokončení stavby se blíží.

Foto: Eva Strouhalová

Koncem srpna nabrala práce na obrátkách

Článek

Zprovoznění přebudovaného autobusového nádraží dostalo další termín: pondělí 10. září. Město předpokládá, že tento termín je už reálný.

Od pondělí 3. září bude pro cestující zajištěn bezpečný průchod k autobusovým zastávkám podél zámecké zdi. Vzhledem k tomu, že 3. září začne nový školní rok, bude to pro dojíždějící žáky druhého stupně ZŠ Tyršova a studenty Gymnázia Židlochovice jediné možné řešení, jak se dostat do školy.

Z toho, že cesta od autobusových zastávek, dočasně umístěných do Zámecké ulice, povede kolem zámecké zdi, je zřejmé, že vybudování chystaného parku se opět odkládá. Na druhou stranu pomalé tempo je pochopitelné, neboť pracovat v tropických teplotách na slunci není jistě nic příjemného.

Pro připomenutí - nový park má vzniknout v prostoru mezi obchodním domem a zámeckou zdí. Bude vybaven lavičkami a vodním prvkem. „V březnu již byla zahájena výstavba parčíku v ulici Zámecká. Na chvíli spočinout a v klidu si posedět tam budeme moci již letos v červenci. Hotovo by mělo být vše až na část průchodu do parku, kterou mají zabezpečit Lesy České republiky,“ uvedl v dubnu 2018 starosta města Ing. Jan Vitula.

Reklama

Výběr článků

Načítám