Hlavní obsah

Auto skončilo v lese, řidič si pomoc zavolal sám

Novinky, Leona Roháčková

V úterý před půl desátou večer přijali zlínští hasiči oznámení o nehodě osobního vozu, která se měla odehrát u Vizovic. Po delším hledání objevili vrak auta se zraněným řidičem v lese mimo komunikaci u obce Jasenná. Muž měl štěstí, že nehodu mohl oznámit sám, vůz nebyl ze silnice vůbec vidět.

Foto: HZS ZLK
Článek

"Řidič oznámil, že havaroval v lese u Vizovic ve směru na Zlín, kde ale žádný les není. Následně jsme zjistili, že k nehodě došlo u obce Jasenná," uvedl mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil. Vrak nakonec jako první našli hasiči ze Vsetína.  

"Vůz se nacházel na zalesněném srázu pod úrovní hlavní cesty z Jasenné směrem na Liptál. Na první pohled bylo zřejmé, že kdyby řidič sám událost nedokázal oznámit, havarované vozidlo by zřejmě nezaregistroval nikdo z kolemjedoucích," dodal Netopil. 

Řidiče našli hasiči uvnitř vozu, byl zraněný, ale komunikoval. Poskytli mu první pomoc a následně předali zdravotníkům, kteří ho transportovali do nemocnice. Vrak byl zajištěn proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Zpět na silnici jej hasiči vytáhli pomocí automobilního jeřábu AV 14 T 815. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám