Hlavní obsah

Archibaldovy slavnosti pohádek pořádá zámek Staré Hrady

Novinky, Ivana Kvasnicová

Zpátky do pohádky se podívají všechny děti i dospělí v sobotu 18. května na pohádkovém hradu a zámku Staré Hrady u Jičína. Pohádky čaroděje Archibalda I. přinesou nejen setkání s pohádkovými postavami, ale i řadu soutěží, písničky a pohádkové představení.

Foto: Staré Hrady
Článek

Archibaldovy slavnosti pohádek v sobotu 18. května od 10 do 18 hodin nabízejí bohatý program pro děti i dospělé - pouze v tento den ožívají postavy z pohádek čaroděje Archibalda I. ze Starých hradů.

"Přijdte a nechte se unést atmosférou Archibaldových slavností pohádek. Nejvyšší pohádkový čaroděj Archibald I., čarodějové, čarodějnice, kouzlobabky a princezny, čerti a čertice, strašidýlka, skřítkové a další prapodivné pohádkové bytosti s ještě prapodivnějšími jmény tu na vás netrpělivě čekají. A věřte nebo ne, brzy jich tu napočítáte na dvě stě! A nudit se s nimi rozhodně nebudete. Kromě spousty pohádkových kamarádů, hádanek, soutěží a her tu na vás čeká pytel pekelně dobrých bonbónů a možná i něco jiného," pozvala na zámek majitelka objektu Petra Suková.

První díl Starohradských pohádek vyšel před rokem a jeho kmotrem se při návstěvě Starých hradů stal zpěvák Karel Gott se svou rodinou. O Vánocích byl pro všechny čtenáře nabídnut již III. díl pohádek. A právě v něm se seznámíte s hradními pohádkovými bytostmi a dozvíte se, jak nejvyšší pohádkový čaroděj Archibald I. na hrad a zámek Staré Hrady přišel.

Po celý den slavností bude probíhat pohádková soutěž čaroděje Archibalda I., pohádková představení i pasování ochránců starohradských pohádek. Uvidíte šermířské souboje, velký rytířský turnaj i jarmark.

Všechny tři díly knížek Starohradské pohádky čaroděje Archibalda I. jsou k dostání v hradní pokladně i na objednávku.

Reklama

Výběr článků

Načítám