Hlavní obsah

Arboretum v Novém Dvoře na Opavsku ovládnou indiáni

Novinky, Květa Gebauerová

Babí léto se kvapem blíží a s ním i konec prázdnin. Arboretum v Novém Dvoře na Opavsku zpříjemní dětem poslední dny volna návštěvou starého dobrého Divokého Západu.

Foto: Květa Gebauerová
Článek

Indiánské léto v Arboretu Nový Dvůr je tradiční letní akcí, připravenou zejména pro potěchu dětí. Na celý víkend 24. a 25. srpna se areál arboreta promění v domovinu Apačů, Siouxů a jiných indiánských kmenů Severní Ameriky.

Malí i velcí návštěvníci si mohou na vlastní kůži vyzkoušet, jaké dovednosti musel umět každý správný indián i to, jak vypadal jejich život dokonale spojený s přírodou - projít si například indiánskou stezkou a seznámit se s dřevinami, které sloužily jako materiál pro výrobu rychlých kánoí, pružných luků i mýtických totemů.

Spolu s lovci kožešin se mohou také utábořit ve stínu statných borovic a prohlédnout si i vyzkoušet dobové zbraně. Koho nelákají nože, dýky, luky a šípy nebo pušky, může si zkusit výrobu indiánských ozdob, nebo se dozvědět, jak složité bylo postavit typické obydlí indiánů – teepee.

A jaký by to byl Divoký Západ bez dusotu koňských kopyt, práskání bičem a country hudby? Chybět proto nebude ani ukázka divokého westernového ježdění, svou show předvede mistr světa v práskání bičem Ladislav Gin Šín a o taneční zábavu se postará dětská country taneční skupina. Kromě toho se malí návštěvníci mohou zúčastnit celé řad soutěží o drobné ceny.

Řádění indiánů začne oba víkendové dny 24. a 25. srpna vždy v 10.00 hodin a skončí s úderem 18. hodiny. A děti, které přijdou oblečené jako indiáni, se mohou těšit ještě na jednu odměnu - vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám