Hlavní obsah

Aquacentrum v Bohumíně po úspěšné letní sezóně na dva týdny uzavřelo své brány

Novinky, Lucie Balcarová

Aquacentrum v Bohumíně se chystá na pravidelné zářijové čištění bazénů. Pro návštěvníky se proto od pondělí 3. září až do pátku 14. září kompletně uzavřelo. Nefunguje ani saunový svět a posilovna.

Foto: Pavel Čempěl

Rekreační bazén s tobogánem v bohumínském aquacentru.

Článek

„V rámci údržby vypustíme a vyčistíme všechny bazény. Technici zkontrolují i celý cirkulační systém, tedy díly, které jsou pod vodou. Odstávka bude letos o týden delší, protože využijeme toho, že budou bazény tzv. na suchu a budeme prověřovat i spoje u všech bazénových van. Letos na jaře jsme totiž kvůli prasklinám na dně rekreačního bazénu museli operativně řešit jejich opravu a bazén vypustit. Dna bazénů specializovaná firma v rámci výluky důkladně zkontroluje a případné nedostatky hned opraví,“ uvedl vedoucí aquacentra Jaromír Voráč s tím, že bazénové vany jsou už v téměř nepřetržitém provozu čtrnáct let.

Aquacentrum má za sebou úspěšnou letní sezónu. Letos v červenci ho navštívilo o 1 628 lidí více než vloni, kdy branami vodního světa prošlo přesně 27 389 návštěvníků. To je dokonce největší měsíční návštěvnost od otevření aquacentra v roce 2005.

„Dvanáctkrát jsme v červenci pokořili hranici jednoho tisíce návštěvníků za den. I přesto byla kapacita našeho areálu dostatečná. Největší nápor návštěvníků jsme zažívali odpoledne, dopoledne bývala volnější,“ doplnil Jaromír Voráč.

Volnočasový areál, který v létě nabízí spolu s celoročními atrakcemi navíc i venkovní plážoviště s lehátky a slunečníky nebo venkovní brouzdaliště se skluzavkou pro nejmenší, se pro veřejnost otevře znovu v sobotu 15. září.

Zatímco aquacentrum bude do půlky září uzavřeno, sousední areál adventure golfu bude možné navštívit v září denně od 9 do 19 hodin. Od října už bude možné zahrát si golf pouze o víkendech, a to v čase od 10 do 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám