Hlavní obsah

Ani déšť neodradil běžce Krajského půlmaratonu od závodu

Novinky, Alena Lochmannová

Areál Škodalandu v Plzni byl v sobotu 22. dubna dějištěm třetího ročníku rodinného běžeckého závodu Krajský půlmaraton, na který se zaregistrovalo téměř 1300 běžců. I přes nepřízeň počasí si závod, atrakce i dětské běhy užili všichni návštěvníci.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

I přes nepřízeň počasí si závod, atrakce i dětské běhy užili všichni návštěvníci.

Článek

Také letos nabídl Krajský půlmaraton tři různé tratě. Na Krajské pětce závodilo 161 běžců, Krajskou desítku zaběhlo 169 závodníků a samotný půlmaraton téměř 600 milovníků běhu.

V každé kategorii dle věku byli vyhlášeni vždy tři nejlepší, a to trojice mužů i žen. Nejlepším běžcem Plzeňského kraje mezi muži se stal Tomáš Eisner s časem 1:13:33 hod. Nejlepší běžkyní Plzeňského kraje mezi ženami byla Marcela Joglová s časem 1:25:27. První tři nejlepší ženy Plzeňského kraje a první tři nejlepší muži Plzeňského kraje si z rukou náměstka hejtmana Ivo Grünera převzali šek na 10 000 korun (1. místo), 5000 korun (2. místo) a 3000 korun (3. místo).

Všichni běžci se zúčastnili slosování o věcné ceny, mezi nimiž bylo horské kolo Specialized Pitch v ceně několika desítek tisíc korun, závodní koloběžka Kostka Tour a zapůjčení automobilu Suzuki na celý víkend. Všichni účastníci závodu, a to všech délek tratí, si odnesli také pamětní medaili. Na své si přišly i děti, které závodily na tratích 100, 400, 800 a 1200 metrů. Letos se na dětské běhy přihlásilo rekordních více než 300 dětí.

Plochu areálu zaplnili partneři půlmaratonu, kteří prezentovali sportovní zboží a doplňky, nechyběla ani lezecká stěna nebo Dětský svět Lvíček. Hlavním partnerem závodu byla společnost NET4GAS, závod podpořila také Nadace ČEZ.

Stejně jako loňský rok byla připravena FAN zóna v Dobřanech, s doprovodným programem a koncertem kapely Semtex.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám