Hlavní obsah

Aneta Langerová, Václav Neckář a další osobnosti zazpívají na Skalecké pouti v Mníšku pod Brdy

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 18. července začne tradiční Skalecká pouť vystoupením Yellow Sisters v poutním areálu na Skalce. Program pokračuje po celý víkend 19. a 20. července na Skalce, na náměstí i na zámku a v zámecké zahradě v Mníšku pod Brdy.

Foto: archiv zámek Mníšek pod Brdy

Mše svatá a dopolední program v sobotu proběhne na Skalce u kostelíka sv. Maří Magdalény.

Článek

Tradiční Skalecká pouť se řadí mezi nejvýznamnější každoroční akce celého mníšeckého regionu. Nabízí koncerty, výstavy, bohatý farmářský a pouťový trh, chybět samozřejmě nebude slavnostní mše, dále prohlídky zámku nebo oblíbená neckyáda, při které zažijete zábavu na souši ani na vodě.

Před vypuknutím samotné pouti se už v pátek 18. července od 19.00 hodin ve skaleckém areálu koná koncert ženského vokálního kvarteta Yellow Sisters. Skupina se zformovala roku 2005 a představuje netradiční, ale zajímavou a stále oblíbenější formu hudby. Zpívají totiž ´a cappella´, tedy bez hudebního doprovodu.

Pouť začne v sobotu v 8.00 hodin farmářským trhem na náměstí F. X. Svobody, odkud také zároveň vyjde procesí směřující na Skalku, kde se od 10.00 hodin koná slavnostní mše svatá. Po celý den se pak na Skalce naskýtá výjimečná příležitost mimořádných prohlídek Poustevny se sousoším Piety od Johana Brokoffa, barokního sochaře a řezbáře, otce o trošku známějšího Ferdinanda Maxmiliána.

Na mníšeckém náměstí propukne od 12.00 hodin série koncertních vystoupení, které zahajuje zajímavá skupina Mezcla Orquesta, sestavená z českých i kubánských hudebníků. Rytmy tohoto hudebního uskupení jistě rozvlní celé náměstí, latinskoamerická rumba, salsa nebo cha-cha roztančí úplně každého.

Ve 14.30 hodin pak budou vystřídáni kapelou The Tap Tap, složenou z tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu.

Další vystupující netřeba představovat. Kdo by si nechal ujít několikanásobnou "živou" Zlatou slavici a držitelku cen Anděl Anetu Langerovou nebo "šíleně smutného prince" Václava Neckáře se skupinou Bacily?

Aneta, která patří mezi naše nejpopulárnější zpěvačky hned od roku 2004, kdy se stala první vítězkou soutěže Česko hledá Superstar, vystoupí v 16.30 hodin, Václav Neckář v 18.45 hodin. Od něj uslyšíme nejen dávné hity, ale i úspěšnou píseň Půlnoční, skladbu natočenou v roce 2011, která pro Václava Neckáře znamenala zisk dokonce tří Andělů. Programem bude doprovázet moderátorka radia Frekvence 1 Vlaďka Pirichová spolu s Martinem Hrubým, básníkem kapely Bůhví.     

I nedělní program je plný zábavy. V 10.00 se bude na farní zahradě odehrávat loutková pohádka Kocour v botách, od 14.00 pak začíná ta pravá legrace. 5. mníšecká neckyáda u Zadního rybníka. K vidění budou plavidla všeho druhu, čekají vás vodní soutěže a hrátky ve vodě i na souši.     

Program letošní pouti bude zakončen v neděli v 18.30 hodin slavnostním koncertem duchovní hudby v kostele sv. Václava na náměstí.       

Během celého víkendu je připraven také speciální program v mníšeckém zámku. Šermíři představí v parku svá bojová umění. Po oba dny jsou přichystány speciální prohlídky pro rodiny s dětmi. V sobotu prohlídka Mazlíčci a zvířátka šlechtických pánů a v neděli se můžete těšit na Cestu za pohádkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám