Hlavní obsah

Andělé ovládli Multižánrovou aulu Gong v Dolní oblasti Vítkovice

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V přízemí a dvou poschodích Multižánrové auly Gong v Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě se konal již VIII. ročník charitativní akce Advent plný Andělů 2013. Při akci se představilo 28 organizací.

Foto: Josef Zajíc

Advent plný Andělů 2013 v Ostravě 28.11.2013

Článek

Akci Advent plný Andělů 2013 již po osmé zorganizavalo ve čtvrtek 28. listopadu Eko-info centrum Ostrava pod vedení Zuzany Krautové.

Zatímco v přízemí Multižánrové auly Gong probíhal čilý ruch - 28 charitativních neziskových organizací předvádělo svou činnost a současně prodávalo své výrobky, v prvním poschodí se prezentovaly ty organizace, které se přihlásily do soutěže o nejzajímavější neziskovou organizaci v Ostravě a okolí.

Tu vybírali v průběhu odpoledne a večera zúčastnění návštěvníci. Účastníci se mohli podílet na kreativních dílnách, které připravili zaměstnanci Galerie výtvarného umění v Ostravě. Byly promítány filmy z Film Festivalu Mental Power Prague.

V druhém patře Gongu probíhala Tichá aukce různých předmětů, které si v tichosti mohli účastníci vybrat. Zapsali na přiložený formulář své příjmení a částku, jakou hodlají za vydražený předmět zaplatit. Mimořádně zajímavá cena bylo jízdní kolo. Finanční prostředky za vydražené kolo pak obdrží vítězná organizace, která soutěžila.

Ve stejném poschodí probíhal kulturní doprovodný program. Moderoval ho Aleš Juchelka spolu se svým synem Oskarem a mladou zpěvačkou a herečkou Michaelou Doubravovou.

V průběhu kulturního programu od 17.30 do 20.30 hodin vystoupila řada pěveckých a hudebních skupin. Velkého úspěchu se dočkal dětský pěvecký soubor AM Gospel se skupinou Ezyway. Na pódiu se objevil také jeden ze sponzorů akce, významný sportovec, účastník několika ročníku automobilové soutěže Paříž - Dakar Karel Loprais.

Závěrem se prezentovalo Divadlo Bílá holubice, jehož další představení Tvé světlo je na programu 1. prosince od 19 hodin v Kulturním domě města Ostravy. Po jeho vystoupení následuje koncert Ondřeje Brzobohatého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám