Hlavní obsah

Andělé cestují Znojmem

Novinky, Marek Venuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé Znojma a jeho návštěvníci mohli dnes spatřit anděly na cestách. Právě v pátek se totiž začaly svážet další dekorace pro výzdobu města. Již v neděli bude Znojmo slavnostně zářit.

Foto: Marek Venuta
Článek

V neděli podvečer bude ve Znojmě slavnostně zahájen advent. Díky tomu bylo možné dnes po silnicích města vidět na korbě aut přivážet další dekorace, které město ozdobí.

Mezi nimi byly i andělé. Jsou asi tři metry vysocí. Jejich konstrukce je zhotovena ze slitiny hliníku, takže je lehká a nekoroduje. Celí jsou  pokryti bílými světélky, tzv. rýží. Andělé mají v rukou polnice (dlouhé trubky). Patrně budou dohlížet na dobrou atmosféru na Horním náměstí.

Na adventní procházku městem, které voní svařeným vínem a cukrovím, se těší spousta lidí. Popřejme jim, aby si čas adventní prožili v klidu. Užívejme si lidí okolo sebe, zvláště těch, kteří jsou nám nejbližší. Usmívejme se a buďme anděli jeden druhému.

Reklama

Výběr článků

Načítám