Hlavní obsah

Americký velvyslanec Norman L. Eisen zavítal do Plzně

Novinky, Alena Lochmannová

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec v pondělí 6. května dopoledne na krajském úřadě přijal amerického velvyslance Normana L. Eisena. Hovořili o otázkách politických, ekonomických i o partnerství Česka a USA.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Americký velvyslanec Norman L. Eisen zavítal do Plzně.

Článek

"Plzeň je pro nás velice důležité město, protože tady je možné vidět, že Spojené státy americké a Česká republika jsou nejlepší přátelé. Je krásné být tady, obzvláště v tento den. Jsme velmi poctěni a každý rok se sem velice těšíme," uvedl americký velvyslanec, který ve své funkci v České republice působí od ledna 2011 a v Plzni se účastní oslav osvobození města americkou armádou.

Společný rozhovor trval téměř hodinu a týkal se nejrůznějších témat. Americký velvyslanec se zajímal o aktuální politickou situaci v Česku, kterou sám pozorně sleduje. Hovořilo se také o ekonomické krizi a o partnerství mezi ČR a USA.

Po rozhovoru s hejtmanem se americký velvyslanec setkal s dalšími členy Rady Plzeňského kraje. Znovu připomněl, jaký význam pro něj má návštěva Plzně, přičemž zmínil i důvody čistě osobní.

"Moje maminka byla z Československa. I proto je pro mě návštěva tady tak krásná," vysvětlil česky Norman Eisen.

"Chceme více spolupracovat, chceme otevřít jakýsi americký koutek na univerzitě, kde by byly knihy, filmy a informace," uvedl dále velvyslanec s tím, že podobné informační a kulturní místo už existuje v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám