Hlavní obsah

Amatérští filmaři poskládali Vobrázky z vajglů

Novinky, Adam Fogl

V polovině února padla poslední klapka studentského snímku Vobrázky z vajglů. Štáb Dětské televize Liberec na něm pracoval půl roku.

Foto: DTV Liberec

Mladí filmaři pracují s profesionální technikou

Článek

„Film vypráví o městě ovládaném reklamní agenturou, která na jeho obyvatelích testuje manipulační techniky. Divák se s poměry ve městě i v samotné agentuře seznamuje prostřednictvím Vypravěče – mladíka drženého ve výzkumném ústavu společnosti,“ uvedl Sebastian Taller, autor povídky, z níž vychází scénář Vobrázků z vajglů.

Hlavní role Vypravěče se zhostil Vlastimil Barák účinkující v divadelním souboru Koberec zážitků. V dalších úlohách se představí jedni z předních herců Šaldova divadla Martin Polách a Tomáš Dianiška.

Pro režiséra snímku, osmnáctiletého Adama Steinbauera, se jednalo o první zkušenost s vedením filmového štábu – divadelní režii se věnoval právě v souboru Koberec zážitků. „Samotné natáčení zabralo celkem deset dní. Točili jsme v okolí Papírového náměstí a v prostorách vratislavického areálu Intex,“ přiblížil vznik třicetiminutového filmu Steinbauer.

Výsledek několikaměsíčního úsilí čekají již jen finální zvukové úpravy a bude připraven k promítání před publikem. „Premiéra, která je již vyprodaná, nás čeká 11. března v libereckém multikině Cinestar v OC Nisa. Další projekce proběhne v sobotu 16. března od 20 hodin v libereckém kině Lípa. Po skončení snímku bude následovat dokument o natáčení a beseda s tvůrci. Zatím na Vobrázky z vajglů sbíráme samé pozitivní ohlasy, takže se diváci mají na co těšit,“ doplnil Adam Steinbauer.

Po slavnostní premiéře plánují tvůrci uskutečnit několik dalších projekcí, které budou součástí oslav 10 let Dětské televize Liberec, která byla založena roku 2003 jako zájmový kroužek pro děti a mládež zaměřený na audiovizuální tvorbu a mediální výchovu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám