Hlavní obsah

Alkehol oslaví jubileum - 25 let na scéně

Novinky, Petr Štrympl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rocková kapela Alkehol oslaví jubilejních 25 let na české scéně ve velkém stylu 23. března ve Velkém sále pražské Lucerny. Hostovat jim bude Pepa Vojtek, Petr Janda, Tři Sestry a Lukáš Pavlásek.

Foto: Josef Beník

Alkehol

Článek

Alkehol bude příští rok na rockové scéně už pětadvacet let. Není tomu ani pět let, kdy vyšlo jejich první best of pojmenované CD "20 let na tahu", a už se bude zase slavit.

Na pětici kolem Oty Hereše můžete pravidelně narážet ať už na festivalech, studiových albech nebo klubových koncertech, v rámci nichž dostanete tradičně a tematicky chuť na zlatavý nahořklý mok.

Hosté byli zvoleni záměrně. Jak říká Ota Hereš, který v roce 1992 společně s Petrem "Kunou" Bunešem Alkehol založil: „Jsou to lidi, kteří nám v začátcích hodně pomohli.” U Petra Jandy ve studiu natočili svoje první album, Lou Fanánek jim na stejném albu nazpíval song, Kabáti jim poskytli "stage-azyl" na jejich prvním koncertě v Duchcově, kde před nimi vystoupili, a Lukáš Pavlásek? To je zkrátka jejich kámoš, který nesmí chybět.

Alkehol po boku Lukáše Pavláska neuvidíme poprvé. Nejsou to ani dva roky, co jim Lukáš pokřtil CD na jejich vánočním koncertě v pražské Retro Music Hall. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám