Hlavní obsah

Aktivista na Václavském náměstí nastříkal policistům do očí sprej

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na úterní demonstraci se na Václavském náměstí setkaly skupiny anarchistů a příznivců Dělnické strany sociální spravedlnosti, kteří si navzájem vyměňovali názory a házeli po sobě plastové láhve, až museli zasáhnout těžkooděnci. Tři policisté byli zraněni, jeden z nich byl převezen do nemocnice.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Policisté ze speciální pořádkové jednotky museli kolem 15. hodiny zasahovat v dolní části Václavského náměstí, kde se shromáždily skupinky anarchistů a příznivců DSSS. Obě skupiny oddělil kordon těžkooděnců.

Obě skupiny na sebe navzájem házely plastové lahve s vodou a jiné předměty, které jim přišly pod ruku. Proto těžkooděnci museli zasáhnout a vytlačit účastníky DSSS zpět do ulici Na Můstku, kde měli akci nahlášenou.

Při tomto zásahu byli zraněni tři policisté, z toho jeden musel vyhledat ošetření v nemocnici. Zraněni byli ještě dva účastníci shromáždění.

„Těmto policistům jeden z účastníků nastříkal pepřový sprej do obličeje. Tento dvaadvacetiletý útočník byl následně zadržen a předveden na policejní služebnu pro podezření z trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví,“ sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám