Hlavní obsah

Akce roku 2012 na zámku Duchcov má svého výherce, již nyní lze hlasovat pro akci roku 2013

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Správa zámku děkuje všem, kteří od 9. března 2012 do 13. března 2013 hlasovali na zámeckých webových stránkách www.zamek-duchcov.cz v anketě o „akci roku 2012“, pořádané na duchcovském zámku. V rámci pravidel hlasování každý návštěvník stránek může dát právě jeden hlas.

Foto: Marian Hochel

Zpěvačka Lenka Filipová a restaurátor Jiří Brodský při otevření výstavy věnované transferu Reinerovy fresky v pavilonu v duchcovském zámeckém parku

Článek

Rovných 1400 hlasů dorazilo k pěti vybraným akcím, které správa zámku označila jako stěžejní nabídku pro návštěvníky v loňské turistické sezóně.

Celkem 26,9 procenta hlasů a zlatou příčku získal benefiční koncert Lenky Filipové Concertino pro Reinerovu fresku, který se konal u příležitosti Noci kostelů dne 1. června 2012 pod záštitou ministryně kultury ČR Aleny Hanákové.

Druhé místo mezi akcemi obsadily tradiční červnové Casanovské slavnosti (24,3 %), jež roztančily město Duchcov ve víru hudebního festivalu a dalších doprovodných akcí.

Třetí příčka (20,6 %) patří Letním milostným laděním s Giacomo Casanovou, na kterých se podílelo Divadlo V Pytli a Severočeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem. Oživené prohlídky s prvky opery a baletu sklidily mimořádný úspěch u návštěvníků, opěvujících soulad mezi mistrovským činoherním výkonem Petra Stolaře a tanečními kreacemi baletního mistra Vladimíra Gončarova, vystupujících v dvojroli Casanovy.

Na čtvrtém místě (14,6 %) se umístila Hradozámecká noc s Dvořákovou Rusalkou, kterou na nádvoří zámku uvedlo Severočeské divadlo v působivé atmosféře zapadajícího slunce a cinkotu skleniček vína v zámeckém sklepení. Pátý skončil Mezinárodní festival animovaného filmu AniFest 2012, který s výstavou filmových loutek a videoinstalací Laputoidy / Tikající krajina v anketě získal 13,5 % hlasů.

Všem účastníkům ankety srdečně děkujeme a věříme, že i v letošní sezóně naleznete v programové nabídce zámku Duchcov akce, které si nenecháte ujít.

Již nyní můžete na zámeckých webových stránkách hlasovat pro další vybrané akce. O vaši přízeň se v roce 2013 uchází zámecký karneval s dětskými prohlídkami Casanova se baví, který se bude konat pod taktovkou Divadla V Pytli. Hlasovat můžete i pro oživené prohlídky zámku Letní milostná ladění s prvky opery a baletu v podání sólistů Severočeského divadla Vladimíra Gončarova, Inny Davidenko a Natalie Vassiny.

Pokud se zajímáte o historii vojenství, jistě svým hlasem podpořte Třináctou komnatu Napoleonovu, která vám poodhalí poslední léta vlády nejslavnějšího francouzského císaře včetně jeho válečných tažení. Ti, kteří dávají přednost tradicím, jistě zůstanou věrni Casanovským slavnostem, nebo podpoří svým hlasem tradičně netradiční prohlídky zámku potmě s Casanovou a elixírem mládí, kterým se vás slavný svůdník a dobrodruh v podání Petra Stolaře pokusí omladit.

Podrobnější informace o plánovaných akcích naleznete na webových stránkách zámku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám