Hlavní obsah

Akátový dům v Rajhradě navštívil poprvé kouzelník

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení domova pro seniory Akátový dům v Rajhradě dlouhodobě připravuje pro svoje obyvatele i veřejnost nejrůznější kulturní představení. Nejčastěji to bývají koncerty, přednášky, besedy nebo promítání. V úterý 18. října do domova zavítal kouzelník a předvedl pořad Katonas magic show.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Václav Katona je představitelem rodu, který se zbývá kouzelnictvím a loutkoherectvím již řadu generací. Sám prozradil, že se už pomalu chystá učit kouzlům i svého vnuka, který se tak stane desátou generací kouzelníků jeho rodu.

Mistr magie předvedl mnohá obvyklá i méně očekávaná kouzla a početné publikum nejen pobavil, ale i zaměstnal. Každou chvíli si vytáhl nějakého dobrovolníka, aby mu asistoval a přesvědčil ho, že umí také kouzlit. A tak senioři záhy pouhým fouknutím rozpojovali nerozpojitelné kovové kruhy, z prázdných krabic vytahovali šátky nebo vařili pokrm, v němž jednou z ingrediencí bylo zlato.

Sám kouzelník přidal i vystoupení s loutkou, oživení ducha vyrobeného z ručníku a tančícího v rockovém rytmu nebo trik se zrcadlem, na kterém byla i nebyla zobrazena růže.

Odvahu projevila i jedna z pečovatelek, která si nechala vsunout ruku do kouzelníkovy gilotiny a čekala, zda o ni přijde, nebo ne. Naštěstí to dopadlo dobře a o seniory v domově bude postaráno i nadále.

Reklama

Výběr článků

Načítám