Hlavní obsah

Akademická zahraniční delegace se zúčastnila edukačního programu v přerovském muzeu

Novinky, Romana Nitková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 29. března navštívili přerovské muzeum zástupci Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Mgr. Jana Kořínková, Ph.D., Mgr. Zuzana Sassiková a jejich zahraniční hosté z řad uznávaných vysokoškolských pedagogů.

Foto: Jaroslav Chmelař

Zahraniční akademici se zúčastnili edukačního programu v přerovském muzeu

Článek

Akademici - prof. Michael Palmer, Bryan College, Tennessee, USA; prof. Lydia Dambekalns, University of Wyoming, USA; Tia Frahm, University of Wyoming, USA a prof. Jane Mattison Estam, Osfold University College, Norsko se zúčastnili edukačního programu Od metličky k rákosce, který jim přiblížil historii českého školství  od 17. století do 50. let 20. století.

Dozvěděli se informace nejen o životě Jana Amose Komenského a o historii školního vzdělávání u nás, ale rovněž si vyzkoušeli i celou řadu zážitkových činností.

S velkým úspěchem se u nich setkaly především dvě dobové edukační aktivity – psaní krasopisem a klečení na hrachu či fazolích. Kromě jiného se také seznámili s řadou zajímavých didaktických pomůcek, které spatřili v kabinetu z období rakousko-uherské monarchie. Každý účastník programu dostal po jeho absolvování certifikát za příkladnou práci a aktivitu během zážitkového výkladu.

Poté skupina zahraničních vysokoškolských pedagogů navštívila další expozice přerovského muzea. Nejvíce je zaujala stálá expozice Národopisu Hané a Záhoří, která je na přerovském zámku instalována a otevřena již od roku 1996. V neposlední řadě také ocenili obsah i tvorbu edukačních programů přerovského muzea. Závěrem zapsali své pozitivní názory na tuto oživenou komentovanou prohlídku do návštěvní knihy. 

Další informace k edukačním programům:

Další informace k edukačním programům:Mgr. Kateřina Tomešková, Ph.D.

e-mail: tomeskova@prerovmuzeum.cz; tel. 581 201 929 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám