Hlavní obsah

Agresívního psa strážníci rozplakali slzným plynem

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci někdy mají spoustu práce nejen s lidmi, ale i se psy, někdy dojde ke kombinaci obojího, jako v úterý při kontrole dvojice a jejich hlasitých psů. Domluva, ani konejšivá slova na běsnícího psa nezabrala, proto museli strážníci použít pacifikační slzný plyn. S páníčky to nebylo o nic lepší.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V úterý odpoledne vykonávala hlídka strážníků z Prahy 1 hlídkovou činnost ve Vrchlického sadech. Tam si všimla na trávě spícího muže a ženy. Kromě nich ale v okolí pobíhali dva psi a hlasitě štěkali. Strážníci se kvůli velkému nepořádku v okolí spících osob rozhodli, že je probudí a přestupek proti veřejnému pořádku s nimi vyřeší.

"Když hlídka přistupovala k mladému páru, psi začali být agresivní, cenili zuby a hlídku nepustili ke spícím osobám. Strážníci proto muže a ženu probudili z dálky a vyzvali je, aby si psy zajistili. Mladý pár ale hlídku pouze počastoval sprostými nadávkami a dál s nimi nehodlal nic řešit. Strážníci proto chtěli osoby předvést na Policii ČR ke zjištění totožnosti, ale když jeden ze strážníků použil proti muži donucovací prostředky, pes na něj zaútočil. Strážník byl nucen proti agresivnímu psovi použít slzotvorný prostředek. Mladá žena začala panikařit a pokusila se z místa utéct, strážník ji ale dostihl a pomocí služebních pout jí znemožnil další útěk," uvedl mluvčí Městské policie Praha  Jan Čihák.

Mezitím se na místo dostavila i přivolaná posilová hlídka, která obě osoby prohlédla, zda u sebe nemají zbraň. U mladého páru našli injekční stříkačky a nůž. Věc si na místě převzala Policie ČR k dalšímu šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám