Hlavní obsah

Africké bubny zněly opět v Prostějově

Novinky, Michal Mucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanské sdružení Tajemství života zorganizovalo již podruhé bubenický workshop pro zájemce o hru na africké bubny tzv. djembe. Poslední květnovou neděli si mohli účastníci kurzu pod vedením zkušeného lektora Ivo Samiece vyzkoušet úžasnou hru na různé hudební nástroje a rytmické pomůcky.

Foto: Michal Mucha

Ivo Samiec - lektor workshopu, vynikající bubeník, šéf opavského bubenického orchechestru BORIS

Článek

„Když jsem se dozvěděla, že se bude tento jednodenní kurz pořádat, hned jsem si udělala čas a těšila se jak malá holka,“ sdělila jedna z účastnic Eva Bašková.

„Kurz pořádáme již podruhé. I když někteří na poslední chvíli účast odřekli, což nás trochu mrzelo, na kvalitě workshopu to však neubralo,“ poznamenala organizátorka akce a členka sdružení Ivana Procházková.

Ivo Samiec pochází z Opavy a má vlastní bubenický orchechestr BORIS. Na Prostějovsku již několikrát vystupoval a ti, kdo jeho „písničky“ slyšeli, tak si vystoupení jeho souboru pamatují pěkně dlouho.

„Takového kurzu jsem se aktivně zúčastnil již potřetí a vždy mě neuvěřitelně bubnování dobije a posune kousek dál,“ řekl předseda sdružení Michal Mucha. „Kdo si to nezkusil a nezažil, nepochopí nikdy tu vnitřní energii a sílu zvuků těchto bubnů,“ dodal Mucha. „I já to vřele doporučuji každému, kdo rád tráví volný čas aktivně,“ doplnila jeho slova další z účastnic tohoto nedělního bubnování.

Občanské sdružení Tajemství života, které se zaměřuje především na tvůrčí činnost, se připravuje na účast svátků řemesel v Kunštátě 9. a 10. června a na svou již 8. mezinárodní řezbářskou dílnu pro handicapované, kterou sdružení organizuje ve druhé polovině června. 28. června zve širokou veřejnost na divadelní představení jihlavského divadla NaKop Tyjátr, ve kterém mnohým již známé tři dámy zahrají divadelní hru Ach ta něha našich dam. Představení se koná v Prostějově v 19.00 hodin v H Clubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám