Hlavní obsah

Adventní trhy v Mnichově: hitem letošního roku jsou bio produkty

Novinky, Ivana Kvasnicová

Bohatě ozdobený vánoční stromeček, adventní večerní koncerty z balkónu nové radnice, tradiční vánoční zboží i pochutiny vytváří pravou a nezapomenutelnou vánoční atmosféru trhu na mnichovském náměstí Marienplatz. Letošní rok se nese v duchu kvalitních bio potravin a bio výrobků.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Bavorské hlavní město pořádá již od roku 1972 adventní trhy na náměstí Marienplatz.

Vánoční trh vyzdobený 26 metrů vysokou jedličkou osvětlenou 3000 žárovkami na náměstí Marienplatz před novou radnicí otevírá oficiálně každoročně starosta města. Letos tak rozsvítil tisíce žároviček a pronesl vánoční projev s požehnáním nový starosta Dieter Reiter - stalo se tak  27. listopadu. Trh potrvá až do Štědrého dne.

Otevřeno je každý den (pondělí-sobota od 10-21 hodin, neděle 10-20 hodin, Štědrý den do 10-14 hodin). Na více než 20 000 metrech čtverečních nabízí ve 159 nádherně vánočně vyzdobených stancích prodejci pravé vánoční zboží.

Tradiční bohatou nabídku vánočního zboží - od ručně malovaných vánočních koulí, andělíčků všech velikostí a barev, vonných svíček s motivy Vánoc, tradičního německého vánočního pečiva a perníčků, čerstvě upečeného chleba i se zapečenou oblohou, svařeného vína z vinných hroznů i ovoce doplnila letos nabídka zboží v kvalitě bio.

A tak kromě tradičních výrobků můžete ochutnat např. bio banány v čokoládě, bio klobásy, bio pražené mandle, bio jablečný punč se skořicí a alkoholem nebo bez alkoholu vhodný pro děti, i jiné bio nápoje a mnoho dalšího zboží z bio bavlny.

Advetní trh s kompletní nabídkou vánočního zboží včetně uvedeného programu letos zakončí vánoční koncert na Štědrý den 24. prosince v 14 hodin. 

Reklama

Výběr článků

Načítám