Hlavní obsah

Adventní prohlídky odstartují v broumovském klášteře v neděli

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 29. listopadu startují v národní kulturní památce Klášter Broumov Adventní prohlídky. Vánočně vyzdobený klášter bude možné prozkoumat také při speciálních prohlídkách Klášterem od sklepa po půdu, které díky velkému zájmu pokračují i v prosinci.

Foto: Jan Šrytr

Národní kulturní památka Klášter Broumov je otevřena celoročně a v prosinci nabídne různé typy prohlídek.

Článek

Čtyři nadcházející neděle budou v broumovském klášteře patřit Adventním prohlídkám. 29. 11., 6. 12., 13. 12. a 20. 12., vždy v 10, 11, 13, 14 a 15 hodin budou mít návštěvníci možnost vychutnat si ve vánočně vyzdobeném klášteře adventní atmosféru a dozvědět se více o vánočních zvycích a tradicích.

Soboty 12. a 19. prosince budou vyhrazeny speciálním prohlídkám Klášterem od sklepa po půdu, jejichž listopadové termíny byly během krátké doby zaplněny. Obě soboty, vždy v 10 a ve 14 hodin, budou moci zájemci nahlédnout do míst, která jsou jinak běžně nepřístupná. Uvidí nejen historickou část kláštera, ale také rozsáhlé sklepní prostory, Opatské freskové sály s výstavou Poklady z depozitářů, prostory 3. patra a půdu. Kapacita prohlídek je omezená, je proto třeba rezervovat si místa předem.

Ve vánočním duchu se ponese také poslední letošní koncert klášterní hudební kavárny ArtCafé. Do Kreslírny zavítá ve středu 16. prosince náchodské šansonové seskupení 6 NaChodníku, které představí svůj vánoční recitál. V neděli 20. prosince od 8:30 do 13 hodin se v areálu kláštera usídlí Adventní trh, spojený s ukázkami řemesel a prodejem regionálních produktů či vánočních výrobků, na který večer od 19 hodin naváže Adventní koncert Stěnavanu v klášterním kostele sv. Vojtěcha.

Brány kláštera se neuzavřou ani o Vánocích či na Silvestra, kdy budou pro zájemce připraveny Vánoční a Silvestrovské prohlídky.

Více informací a podrobný program najdete na webu kláštera.  

Reklama

Výběr článků

Načítám