Hlavní obsah

Adventní koncert souboru Barocco sempre giovane si vychutnají posluchači v celé Evropě

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní koncertní sezónu uzavře komorní soubor Barocco sempre giovane Adventním koncertem v Rytířském sále pardubického zámku a tradičním Svatoštěpánským koncertem v Sukově síni Domu hudby v Pardubicích.

Foto: Barocco sempre giovane (archiv)

Koncertní sezónu uzavře Barocco sempre giovane Adventním koncertem v Rytířském sále zámku a Svatoštěpánským koncertem v Sukově síni v Pardubicích.

Článek

Adventní koncert, který se uskuteční v neděli 18. prosince v 19 hodin v Rytířském sále pardubického zámku, je mimořádný tím, že ho komorní soubor Barocco sempre giovane připravuje nejen pro pardubické publikum.

Vzhledem k exkluzivnímu zařazení do programu Vánoční den Eurorádia ho v přímém přenosu odvysílá Český rozhlas Vltava a prostřednictvím Evropské vysílací unie (EBU) bude přenášen do všech evropských zemí.

Barocco sempre giovane, s nímž se jako hosté poslední adventní neděli představí přední český hobojista Vilém Veverka a violoncellista Ivan Vokáč, tak uslyší "živě" příznivci krásné hudby na vlnách BBS ve Velké Británii, dále na stanicích Radio National de España, Sweriges Radio AB, Danmarks Radio, Mittledeutscher Rundfunk – ARD a mnoha jiných.

Záznam koncertu, ve kterém zazní skladby italských barokních mistrů, pak na Štědrý den odvysílá například také CBC Kanada, Deutschlandradio Kultur Berlin, Radio and Television Portugal a mnoho dalších rozhlasových stanic.

Setkání s krásnou hudbou v podání špičkových umělců pokračují v Pardubicích i během vánočních svátků - tradiční Svatoštěpánský koncert se uskuteční v Sukově síni domu hudby v pondělí 26. prosince v 17 hodin a bude to setkání vpravdě sváteční a mimořádné.

S komorním souborem Barocco sempre giovane totiž jako sólisté vystoupí hned tři skvělí umělci -  vynikající český houslista Ivan Ženatý, od roku 2012 profesor Cleveland Institute of Music v USA, dále trumpetista Marek Zvolánek, který se stal již ve svých osmnácti letech členem České filharmonie a dnes je považován za jednoho z nejlepších trumpetistů světa. Varhany v Sukově síni rozezní Pavel Svoboda, laureát Pražského jara a soutěže J. S. Bacha v Lipsku, stálý člen komorního souboru Barocco sempre giovane. 

Vstupenky na tyto dva mimořádné koncerty lze zakoupit již nyní v předprodeji na Turistickém a informačním centru v Pardubicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám