Hlavní obsah

Advent v zámku v Napajedlech odstartuje hranými prohlídkami

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již během nadcházejícího víkendu odstartuje v zámku Napajedla tradiční advent. A letos bude skutečně bohatý. V sobotu 26. listopadu se uskuteční Den otevřených dveří v J. A. Baťa Golf Clubu. V neděli 27. listopadu jsou pro lidi připraveny speciální prohlídky historického sídla doprovázené divadlem.

Foto: Michaela Mitáčková

V historických sálech se mohou návštěvníci těšit na hrané prohlídky v duchu Vánoc.

Článek

Divadelní soubor Divadlo Variace z otrokovického gymnázia se představí každou celou hodinu od 13 do 16 hodin a v několika sálech zahraje různé vánoční pohádky.

Areál zámku bude během víkendu otevřen déle než obvykle. V sobotu od osmé hodiny ranní bude probíhat pravá moravská zabijačka. Speciality z vepřového masa budou k ochutnání od zhruba 11 hodin.

„V sobotu otevíráme indoor centrum golfového klubu pro veřejnost, zájemci mohou vyzkoušet Full Swing simulátor s nejnovějším softwarem E6, golfové trenažéry Explanar či hru s písečné překážky (bunkru),“ přiblížil program Dne otevřených dveří golfový cvičitel Radim Strachota s tím, že golfové centrum bude lidem přístupné od 11 do 16 hodin.

Završením celého dne bud slavnostní otevření Galerie vín a obrazů v zámeckém sklepě. „Tato slavnostní vernisáž prodejní výstavy děl výtvarníka Bořivoje Pejchala se uskuteční v 17 hodin. Obrazy doplňuje ochutnávka vín Víta Dočkala, vinařství Nad sklepy z Bulhar. Ochutnávat víno budete moci vždy při prohlídce obrazů, nejen při vernisáži,“ doplnila manažerka zámku Petra Psotková.

Výstava bude přístupná denně kromě pondělí až do 31. března, vždy od 10 do 18 hodin. Vstupenky do galerie včetně konzumace lze zakoupit na 30 minut za 75 korun nebo na hodinu za 150 korun.

Všechny Adventní neděle je zámek otevřen od 10 do 18 hodin. O bronzové neděli 4. prosince budou na programu od 13 do 16 v každou celou hodinu speciální prohlídky zámku doprovázené herci Divadelního spolku Zdeňka Štěpánka. Divadelníci lidem zahrají na téma Poezie Vánoc v Zemi České. Tento program se odehraje i o zlaté adventní neděli. Na stříbrnou neděli zámek ožije tradičním vánočním jarmarkem, kde své produkty nabídnou asi čtyři desítky prodejců a řemeslníků. Trhy začnou již v 10 hodin. Během prohlídek se opět představí Divadlo Variace z Otrokovic.

Na zámku si lze kromě prohlídky historických sálů užít i další výstavy. Denně, kromě pondělí, je otevřena výstava Afrika – legendy a mystéria…, dále pak expozice historických kočárků a od neděle 27. listopadu to bude i Galerie vín a obrazů. Během návštěvy zámku si lidé mohou posedět také v zámecké kavárně, kde se podávají zámecké speciality, vánoční punč, svařené víno, lahodná káva či čaj.

Informace o zámku a připravovaných programech jsou na www.zameknapajedla.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám