Hlavní obsah

Advent s vůní patchworku

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum v Poličce zahájí v sobotu 24. listopadu výstavu nejkrásnějších patchworkovských děl dam z Poličky a z Litomyšle, které se sdružují ve spolku patchworku. Pokud máte rádi ruční látkovou tvorbu a pestrost barev, nenechte si výstavu ujít.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Kousek té a kousek oné látky, vše sešít a pod rukama šikovných dam vznikly a i stále vznikají spousty krásných a pestrých dek, polštářů, tašek, vánočních ozdob a mnoho dalších, krásných a zároveň praktických věcí.

„Velkou inspirací k našemu společnému šití nám byly kurzy pořádané v Litomyšli našimi holandskými přítelkyněmi z partnerského města Roden. V současné době čítá náš spolek 45 členek včetně dvou dětí. Litomyšlský spolek spolupracuje nejen s tím rodenským, ale také s levočským patchworkovým klubem. Pro udržení tradice patchworku pořádáme pravidelné šicí dílny, výstavy, účastníme se různých akcí, jako jsou jarmarky, akce spojené s partnerským městem Levočou a Rodenem. Dělá nám radost spolupráce s různými charitativními společnostmi a rozdávání dárků, které jinde pomohou a potěší,“ uvedla za sebe i své ostatní kolegyně paní Beránková ze Spolku patchworku Litomyšl.

Na výstavě budou moci návštěvníci obdivovat nejen praktičnost výrobků a jejich funkčnost, ale také jejich krásu, když po zavěšení na zeď rázem vypadají jako nádherné a pestré obrazy. K vidění budou i quilty, které získaly ocenění na mezinárodní výstavě v Praze, nebo ty, jež byly vystaveny na mezinárodní výstavě ve Francii. A jak se výstava, na kterou můžete zavítat i přes vánoční svátky až do 13. ledna příštího roku jmenuje? Advent s vůní patchworku.

Možná se vám tento název zdá opravdu zvláštní, avšak ti, co jednou k patchworku přičichli už nyní, ví, jak „voní“. Pokud propadnete kouzlu této techniky, dámy ze Spolku patchworku vás jistě přijmou mezi sebe s otevřenou náručí… Připraveny budou i řemeslné dílny, kde přímo na místě autorky vystavovaných děl předvedou některé technické postupy a poradí vám, „jak na to“.

Výstava v poličském muzeu je současně doprovázena tradiční vánoční výstavou betlémů Já bych rád k Betlému...

Reklama

Výběr článků

Načítám