Hlavní obsah

Advent na zámku Veltrusy

Novinky, Barbora Frindová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I letos zve státní zámek Veltrusy návštěvníky na předvánoční "Advent na zámku", který potrvá od 24. listopadu do 16. prosince. V tomto období máme připraveno hned několik akcí.

Foto: Barbora Frindová
Článek

Adventní akce zahájíme v sobotu 24. listopadu Adventním tvořením. Na této akci se můžete připravit spolu s námi na advent a vyrobit si věnce a ozdoby na vánoční výzdobu. Čekají na vás také dílničky, kde si vyzkoušíte zdobení perníčků, výrobu papírových ozdob a jiné výtvarné činnosti. Nebude chybět ani malý vánoční jarmark pro nákup nějakého dárku. 

1. prosince jsme si připravili pro ty nejmenší Mikulášskou pohádku s nadílkou. Divadelní soubor Sváťovo dividlo nám zahraje od 15.00 pohádku „O pyšné noční košilce“. 

8. prosince nám Irena Budweiserová spolu s Jakubem Rackem zahraje v rámci Adventního koncertu v Rudolfově sále od 17.00. 

16. prosince vyvrcholí Advent na zámku akcí Živý betlém. K průvodu se můžete připojit ve 14:30 od Holandského Selského domu nebo v 15:00 od hlavní brány u Veltrus. Oba průvody se sejdou před zámkem, kde na ně bude čekat Marie s Ježíškem a Josefem.

Během těchto víkendů probíhají i adventní prohlídky zámku, kde se návštěvníci dozvědí o tom, jak trávila Vánoce šlechtická rodina Chotků. Školy se mohou hlásit na edukační programy věnované Vánočním svátkům a tradicím. Těšit se můžete i na vánoční výstavu v zámeckém infocentru.

Bližší informace na ww.zamek-veltrusy.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám