Hlavní obsah

Advent a Vánoce na webu

Novinky, Zlata Součková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde hledat možnost navštívit některý z mnoha adventních koncertů nebo příležitost ke ztišení během hektických dnů předvánočních příprav a jak dobře prožít nadcházející adventní čas, to vše nabízejí nové internetové stránky www.KrestanskeVanoce.cz se svým přehledem programů pro čas adventu i Vánoc.

Foto: Zlata Součková

Vizuální styl projektu Křesťanské Vánoce

Článek

Internetové stránky www.KrestanskeVanoce.cz vycházejí vstříc zájmu nejširší veřejnosti o duchovní programy během vánoční doby a nabízejí přehled programů, které každoročně probíhají v čase adventu a Vánoc v křesťanských farnostech a sborech a na mnoha místech se staly již tradiční součástí svátečních dní závěru roku starého a začátku nového.

Návštěvníci si tak mohou mezi programy v adventním čase vybrat pokojnou alternativu k předvánočnímu shonu a v čase Vánoc zde najdou mnoho možností jak prožít atmosféru křesťanských Vánoc a vnímat jejich duchovní poselství.

Vizuální styl projektu Křesťanské Vánoce 2012 je společný pro zapojené farnosti a sbory z celé České republiky. Hlavním grafickým mottem vizuálního stylu je kometa, která je symbolem nejen Vánoc, ale také adventu jako období hledání a očekávání. Nápis, který kometa nese, zve návštěvníky k prožití křesťanských Vánoc, k návštěvě betléma, nebo jiného vánočního programu pořádaného ve farnostech a sborech. Kometa je obklopena vzájemně propojenými hvězdami. Autorem vizuálního stylu je Jiří Maška, grafik brněnského studia Metoda spol. s r. o.

Myšlenka pozvat nejširší veřejnost k návštěvě betlémů a dalších adventních a vánočních programů vznikla před pěti lety v Brně a v roce 2012 se s jednotným vizuálním stylem rozšiřuje do celé České republiky, a to především prostřednictvím internetových stránek www.KrestanskeVanoce.cz.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám